Humlovy kolegy z VV vytočil mail, který unikl do médií

02.04.2011 13:07

Všechno možné jen ne poslušně kývající poslanec je Stanislav Huml. Poté, co někteří kolegové z VV hlasovali proti jeho vydání kvůli podezření z manipulace se znaleckými posudky, obvinil z akce špičky strany, které to zinscenovaly, aby ho zdiskreditovaly. Mail, v němž své výtky k vedení strany shrnul, unikl na veřejnost, což vede k dalším útokům na Humla.

Humlovy kolegy z VV vytočil mail, který unikl do médií

Nestraníka v řadách poslanců Věcí veřejných Stanislava Humla rozzlobilo, že nebyl sněmovnou vydán ke stíhání kvůli podezření z manipulace se znaleckými posudky. Přispěli k tomu i někteří zákonodárci z VV, kteří tak způsobili, že už se Huml nebude moci před soudem z tohoto podezření očistit. Podle rebelujícího poslance kauzu zinscenovaly špičky VV, které se ho snažily zdiskreditovat.

V reakci na to rozeslal Huml e-mail 23 kolegům z poslaneckého klubu, v němž upozorňuje na skutečnost, že jeho kauza ležela dlouho u ledu, než se o ní dozvědělo vedení véček. „Moje pseudokauza byla s pravděpodobností 99 procent odstartována z pokynu vedení strany Věci veřejné," napsal poslanec v e-mailu, z něhož citovala MF Dnes.

Huml obvinil vedení, že se snaží poslance VV ovládnout 

V něm varoval své spolustraníky, že se stanou loutkami do konce volebního období, pokud se nechají vydírat nebo koupit. „Na mém případu vidíte, že existují všehoschopní lidé, kteří se nás snaží ovládnout podivnými metodami a jen nás využívají," napsal Huml ve zřejmé narážce na šéfa VV Radka Johna a ministra dopravy Víta Bártu.

Většina poslanců si s ním chce vše vyříkat až na výjezdním zasedání klubu VV, které se uskuteční ve čtvrtek a v pátek. „Je mi to strašně líto. Dělám osmnáct hodin denně, připravujeme reformy a frustrující solitéři nám podkopávají nohy," pustil se ale už teď podle deníku Právo do Humla ekonomický expert véček Michal Babák.

Véčkaři si to s rebelem chtějí vyříkat z očí do očí

Huml sám se jakéhokoli komentáře k mailu zdržel, protože si prý vše o jeho obsahu vyříkají poslanci na zmíněném výjezdním zasedání. Stejně se zachovala i místopředsedkyně VV Kateřina Klasnová. „Pokud cítím, že něco chci říci poslanci Humlovi, jakože cítím, tak mu to chci říci z očí do očí," uvedla Právu.

Stejně zdrženlivá byla i místopředsedkyně Karolína Peake, která si záležitost s kritickým mailem nechtěla vyřizovat přes média. „Korespondence mezi poslanci samozřejmě probíhá, nicméně k jejímu obsahu se nebudu vyjadřovat. Trvám na tom, že bychom si to měli vyříkat z očí do očí na klubu," přidala se Peake k názoru své kolegyně.

K věci:

Huml opět útočí na vlastní: ABL nás šacovala, vedení nás vydírá 

Huml (VV): Kalousek sprostě urážel. Takže Ratha netrestejme 

Huml na pranýři: Výbor rozhodne o jeho vydání policii 

Foto - koláž: Petr Mecner

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…