Učitelé i policisté budou mít zřejmě svůj svátek

03.04.2011 7:32

Pedagogové i strážci pořádku budou mít v budoucnosti možná v kalendáři svůj vlastní den. Tuto možnost v týdnu projedná i vláda.

Učitelé i policisté budou mít zřejmě svůj svátek

Den učitelů, který by připadal na 28. březen a 21. červen jako Den Policie České republiky, by mohly rozšířit kalendář o další významné dny. O návrhu ministerstva školství ohledně rozšíření  bude podle agentury Mediafax rozhodovat kabinet Petra Nečase (ODS) na svém středečním zasedání.

Předkládaný materiál, jehož účelem je zařadit mezi významné dny České republiky i Den učitelů, si klade za cíl vyjádřit úctu k osobnosti Jana Amose Komenského i k práci všech současných pedagogických pracovníků.

Vzpomínka na Amose

28. března si veřejnost včele s pedagogy každoročně připomíná výročí narození Jana Amose Komenského. Z tohoto důvodu ministerstvo rozhodlo, že svátek by měl být připadat právě na tento den. "Předpokládá se, že touto formou bude ve společnosti posílena prestiž povolání pedagoga," stojí v předkládací zprávě k návrhu.

Den Policie České republiky, který by měl připadnout na 21. červen, má být do zákona doplněn v souvislosti s budováním a upevňováním dobrého jména Policie České republiky.

Policie si svátek zaslouží

"Vzhledem k tomu, že policie je nejen nejpočetnějším bezpečnostním sborem, ale i nejpočetnější ozbrojenou složkou a sborem s nejširším okruhem působnosti v oblasti veřejného pořádku a bezpečnosti, je existence odpovídajícího výročí nanejvýš vhodná," píše se v důvodové zprávě.

Den Policie České republiky bude dle zprávy rovněž významnou příležitostí ke vzpomenutí na desítky příslušníků, kteří ve službě při ochraně života, zdraví a majetků druhých obětovali své životy a zdraví.

Více čtěte:

Ivan Langer navrhuje dva významné dny

Foto: Marie Sýkorová

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…