Pro Věci veřejné je Drobilův možný návrat aprílovým vtipem

02.04.2011 9:57

Předseda vlády Petr Nečas svým vyjádřením, že by se bývalý ministr životního prostředí Pavel Drobil mohl vrátit do vlády, pobavil Věci veřejné. Jejich představitelé to dokonce považují za povedený aprílový žert, uvádí deník Právo.

Pro Věci veřejné je Drobilův možný návrat aprílovým vtipem

Místopředsedu ODS Alexandra Vondru neustále atakují představitelé TOP 09 a tlačí na jeho odchod z vlády, Věci veřejné si zas nedokáží představit, že by se do kabinetu Petra Nečase měl vrátit jiný místopředseda občanských demokratů Pavel Drobil. Ten se z vlády poroučel koncem minulého roku po aféře ve Státním fondu životního prostředí.

Premiér Nečas uvedl v rozhovoru pro Aktuálně.cz, že na nikoho, kdo se očistil, se nemá pohlížet jako na člověka, který nese politický cejch. „Bude záležet na výsledcích šetření i na tom, jak Pavel Drobil obhájí své kroky, očistí své jméno před veřejností," uvedl Nečas s tím, že podmínkou je, aby policie případ odložila. Jaké ministerstvo by Drobil vedl, však premiér neuvedl.

S návratem Drobila se premiérovi povedl apríl

Exministr pro Právo uvedl, že o návratu do vlády nepřemýšlí. Především chce podle svých slov očistit své jméno. Kauzu policie dále šetří. „V kauze Drobil žádný posun nenastal, nevidím tedy důvod pro jeho návrat do vlády," řekla Právu místopředsedkyně VV Karolína Peake s tím, že jen zaznamenala, že se chystá trestní oznámení na Libora Michálka, bývalého šéfa SFŽP.

Ten aféru kolem možné korupce odstartoval a nedávno obdržel půl milionu korun od nadačního fondu jako ocenění za boj proti korupci. Není se co divit, že se možný Drobilův návrat do vlády nejmenší koaliční straně nelíbí. „Jestli je to apríl, tak se to panu premiérovi povedlo," přidala se ke své kolegyni další místopředsedkyně VV Kateřina Klasnová.

VV nabízí Michálkovi místo, místopředseda ODS na něj chystá žalobu

Stále platí nabídka ministra dopravy Víta Bárty, aby Michálek šel pracovat do Státního fondu dopravní infrastruktury. Michálek tuto možnost neodmítá, ale ještě předtím by chtěl zkusit výběrové řízení na nového ředitele SFŽP. Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek pro Právo poznamenal, že stejně jako v případě Vondry jde i u Drobila o rozhodnutí plně v kompetenci ODS.

A exministr ve snaze očistit se nezahálí. Jeho advokát Tomáš Sokol připravuje na Michálka trestní oznámení či žalobu. Podle Drobila totiž Michálek lhal, když tvrdil, že se připravuje vyvedení pěti set milionů korun, kterými měla být nelegálně financována pražská ODS.

K věci:

Drobil se možná vrátí do vlády, připustil Nečas 

Drobil doministroval, v ODS je ale klíčovým mužem 

Drobil vrací úder. Na Michálka chystá trestní oznámení či žalobu 

Foto: Hans Štembera 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…