Věcem veřejným to konečně došlo, chválí sociální demokrat

02.04.2011 11:49

Podle stínového ministra financí jsou návrhy, které předkládají Věci veřejné, rozumné. Narozdíl od těch, které plánuje zrealizovat šéf státní pokladny Miroslav Kalousek (TOP 09).

Věcem veřejným to konečně došlo, chválí sociální demokrat

Koaliční strana Věci veřejné se nebrání zrušení daňového zvýhodnění stravenek. Pokud k němu ale dojde, chce zavést pro zaměstnance daňový bonus v hodnotě 6000 korun ročně.

Lidé s nulovými daněmi by tak na rozdíl od daňových slevy od státu peníze získali. Pro server Prvnizpravy.cz to uvedl Jan Mládek, stínový ministr financí ČSSD.

Véčka na to prý kápla

Vévéčkům podle něho došlo, že současná vládní politika přenášení zátěže na zaměstnance s podprůměrnými příjmy je dlouhodobě neudržitelná

"Ministr Kalousek bojuje s daňovými výjimkami, pouze to ovšem vypadá tak, jako by neexistovaly právnické osoby. Vypadá to tak, že více platit mají především zaměstnanci. Poslední návrh na zrušení daňového zvýhodnění stravenek a dalších zaměstnaneckých benefitů by vedl ke zvýšení daňové zátěže nejméně o 840 Kč ročně a v případě zaměstnanců se mzdami lehce nad minimální mzdu by mohl zvednout daňové zatížení až o 4000 Kč ročně. Věci veřejné se tak jako vládní strana snaží zatáhnout za záchrannou brzdu a tento problém odstranit," uvedl Mládek.

Mládkova rada: nedělejte nic

"Podle mého názoru by ovšem bylo úplně nejlepší, kdyby v tomto případě koalice nedělala nic," dodal.

Daleko pravděpodobnější je však podle něho varianta, že bude prosazena změna podle představ šéfa financí Miroslava Kalouska (TOP 09).

Více čtěte:
Klíč (ODS): Miroslav Kalousek, statečný rytíř, nebo obyčejný podvodníček?

Foto: cssd.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…