Euroskeptičtí Češi: Dnes by do Unie nevstoupili

03.04.2011 11:28

Pokud by v současné době měli Češi hlasovat v referendu o vstupu do EU, většina by byla proti.

Euroskeptičtí Češi: Dnes by do Unie nevstoupili

Většina obyvatel České republiky se aktuálně staví proti přijetí eura a v případě aktuálního konání referenda o vstupu do Evropské unie by nyní hlasovala proti začlenění ČR do struktur EU. Uvedla to agentura SANEP na základě svého posledního šetření.

"Euroskepticismus, který začíná u obyvatel ČR převládat, jednoznačně vyjadřuje fakt, že těsná většina respondentů (44,6%) by aktuálně hlasovala proti vstupu ČR do struktur EU. Pro vstup do EU by pak hlasovalo 42% dotázaných. Při hlasování v referendu o přistoupení České republiky k Evropské unii, které se konalo ve dnech 13. -14. 6. 2003, přitom pro vstup ČR do EU hlasovalo 77,33% voličů  a proti se vyslovilo 22,67% voličů," uvedla agentura.

Sledujeme průzkumy agentury STEM

Navíc proti přijetí eura se vyjádřilo 73,7 procenta respondentů. "Tento postoj většiny české veřejnosti může být ovlivněn problémy, kterým musela a musí eurozóna čelit v souvislosti s hospodářskou krizí či velmi špatnou situací některých členských států," argumentuje SANEP.

Celá zpráva ZDE

Průzkum se uskutečnil ve dnech 14. - 20. března 2011 na vybrané skupině 10.081 dotázaných, kteří představují reprezentativní vzorek obyvatel ČR ve věku 18-69 let.

Archiv výzkumů: CVVM , FACTUM INVENIO , SANEP , SC&C , STEM , Médea Research

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…