Pohledávky Sazky přibývají. Hlásí se další výherce

04.04.2011 13:12

Loterijní společnosti Sazka přibývají problémy. Nejen, že se potýká s dvoumiliardovým dluhem vůči dřívějším věřitelům, ale přihlašují se jí i další, jimž má dlužit velké finanční obnosy.

Pohledávky Sazky přibývají. Hlásí se další výherce

Městskému soudu v Praze přihlašují do insolvenčního řízení se Sazkou své pohledávky další věřitelé. Jen do pondělní desáté hodiny dopolední přibylo osm dalších pohledávek. Agentura Mediafax to zjistila z internetové verze insolvenčního rejstříku.

Kauza Sazka

Svoji pohledávku přihlásil třeba výherce z loterie Sportka, který na začátku března vyhrál 3,35 milionu korun s tím, že Sazka mu zatím vyplatila jen 50 tisíc korun. Přihlásil tak pohledávku za 3,3 milionu korun.

Tuna se ohání lhůtami

"Pokud výherce vyhraje více než dva miliony korun, tak v té chvíli, kdy se přihlásí s platnou sázenkou, si může zvolit výši zálohy, kterou dostane okamžitě v hotovosti až do výše 400 tisíc korun. A zároveň začne běžet 60denní lhůta na vyplacení celé výhry. U částek do dvou milionů korun je tato lhůta 30denní," vysvětlil Mediafaxu mluvčí Sazky Jan Tuna. Pohledávky za Sazkou nově přihlásilo i šest provozovatelů terminálů.

Ječmínek: Věřitelé mohou být umělí

K možnosti, že se přihlásí i noví věřitelé Sazky, se vyjádřil v neděli i místopředseda představenstva společnosti Roman Ječmínek. Ten zaspekulova také nad charakterem případných dalších věřitelů, kteří se ještě do 28. dubna mohou přihlásit.

"Myslím, že výrazný věřitel už nepřijde, pokud ano, mohl by být i uměle vyvolán," varoval v OVM Ječmínek. V současnosti svým věřitelům Sazka dluží zhruba dvě miliardy korun.

Věřitelů je už více než 30

Do řízení se dosud přihlásilo 31 věřitelů, někteří z nich ale své pohledávky zase stáhli. Pohledávku do řízení už přihlásila například firma Eto, ke které se dříve hlásil realitní magnát Radovan Vítek, ta chce po Sazce zhruba 254 milionů korun. Sidereus Holdings chce po Sazce přes 413 milionů korun.

Více čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…