Bízková chválí Zelenou úsporám. Chce ale zpět odborníky

04.04.2011 13:49

Odstupující náměstkyně ministerstva životního prostředí Rut Bízková často kritizovaný projekt Zelená úsporám pochvaluje. Žádá ale návrat odborníků, kteří museli z resortu odejít.

Bízková chválí Zelenou úsporám. Chce ale zpět odborníky

Náměstkyně ministra životního prostředí Rut Bízková, která plánuje rezignaci, necítí odpovědnost za chyby programu Zelená úsporám.

Výpovědi projekt zpomalily

Považuje ho naopak za úspěšný. Podmínkou však je, aby se peníze z projektu stihly vyplatit. Resort podle ní chybil, když ze Státního fondu životního prostředí odvolal lidi, kteří programu opravdu rozuměli. Aféra kolem korupční aféry a odchodu Libora Michálka totiž podle Bízkové mnohé zpomalila a některé věci zcela zastavila.

Náměstkyně a exministryně Bízková má už odejít v úterý, kdy má schůzku s ministrem Tomášem Chalupou. Serveru iDNES.cz v pondělí rezignaci nevyvrátila. Sdělila, že se rozhodne na základě racionálních úvah, nikoliv emocí.

Neuhýbám, brání se Bízková

"Já, která jsem po předchozích třech ministrech vyřešila Prunéřov, bych neuhla před odpovědností," vzkázala mu Bízková.

"Neutíkám před zodpovědností, nebojím se, nelžu a nekradu. Neuhýbám mocným. Nikdy. Za minulého režimu ani dnes. Po třech váhajících a opatrných ministrech jsem se nebála Prunéřova. Mám se snad bát svého dílu odpovědnosti za program, který Česku přinesl (pokud se ovšem do konce roku 2012 povede) tolik dobrého?" uvedla v pondělí na svém blogu.

Dodala, že za chybné řízení Zelené úsporám necítí odpovědnost. Tu prý nese ministr.

Čtěte:

Zelená úsporám: Větší průšvih, než se čekalo. Chybí až 9 miliard

Liška (SZ): Zelená úsporám musí pokračovat

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…