Nečas promluvil ke kauze Škárka: Je to vážné

04.04.2011 13:36

Premiér a předseda ODS Petr Nečas se pro ParlamentníListy.cz vyjádřil ke „kauze Škárka“. Redakce se totiž dotázala premiéra, zda by měl ministr dopravy Vít Bárta podle jeho názoru odstoupit z postu ministra kvůli podezření, že údajně uplácel své spolustraníky, a s ním i Radek John kvůli tomu, že měl úplatek přijmout, a zda by se případně měli oba vrátit v případě, že by se ukázala jejich nevina.

Nečas promluvil ke kauze Škárka: Je to vážné

Věci veřejné totiž požadovaly odstoupení Pavla Drobila, aniž by byla prokázána jeho vina. Na sebe Véčkaři tak přísní nejsou. Odstoupení Bárty a Johna ale zatím nepožadují.

SLEDUJEME kauzu Peníze za mlčení ve VV

"Pokud by se tvrzení, která přednesl pan místopředseda VV Škarka, ukázala jako pravdivá, tak situace by byla velmi vážná. Vyjádření představitelů Věcí veřejných se ale od sebe odlišují a i pan Škárka mluví o mystifikaci, což já považuji za velmi nešťastný způsob komunikace s médii. Jako předseda vlády i předseda ODS budu od partnerů požadovat jasné vysvětlení této záležitosti," sdělil ParlamentnímListům.cz Nečas.

Čtěte také:
Respekt: Za článkem si stojíme. Škárka o úplatcích mluvil na třech schůzkách
Škárka: Bárta mi posílá cash. Neměl bych o tom mluvit 
Respekt lže. Peníze jsem nedostal. Vše jsem si vymyslel, tvrdí Škárka

Respekt si stojí za svým

Poslanec a výkonný místopředseda Věcí veřejných Jaroslav Škárka údajně řekl, že dostává peníze za loajalitu ke straně Věci veřejné. Má prý totiž mlčet o podezřelém způsobu financování VV. Za uplácením měl být ministr dopravy Vít Bárta a peníze měl dostávat i ministr vnitra Radek John.

Tvrdí to týdeník Respekt s tím, že má nahrávku rozhovoru. Škárka nyní tvrdí, že jde o mystifikaci, s čímž ale vůbec nesouhlasí šéfredaktor Respektu Erik Tabery. „Škárka o penězích hovořil na třech schůzkách. O náhodu tak nemůže jít," řekl v rozhovoru pro Český rozhlas Erik Tabery. Později v podstatě totéž řekl pro Českou televizi.

Čtěte také:
Úplatky ve VV: Spor kolem mikrofonu v poprsí novinářky 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…