Bátora se stal Dobešovým poradcem

04.04.2011 14:07

Ministr školství Josef Dobeš (VV) oznámil, že skutečně jeho poradcem na ministerstvu školství se stal někdejší kandidát Národní strany Ladislav Bátora. Bude dohlížet na ekonomické problémy.

Bátora se stal Dobešovým poradcem

Ministr školství se v poslední době potýkal s několika kontroverzemi, a to především kvůli nástupu Ladislava Bátory na ministerstvo. Proti tomu se ostře ozvalo mnoho neziskových organizací a odborníků na lidská práva.

Bátora byl totiž v minulosti politicky aktivní v barvách krajní pravice. "Člověk, který kandidoval za Národní stranu v administrativě, v jejímž čele stojím, podle mého názoru nemá místo," konstatoval i premiér Petr Nečas.

Dobeš ale dnes řekl, že Bátora se stal skutečně jeho poradcem. Jeho angažmá na ministerstvu měl oznámit již minulý pátek, ale že tak neučinil, dnes Dobeš vysvětloval tím, že mu nebylo dobře. „Můj zdravotní stav stále není dobrý," upozornil pak ministr dnes. Neuvedl však, jaká nemoc ho trápí.

Související:

„Od 1. 4.  se pan Ladislav Bátora stal jedním z mých poradců. Bude ekonomickým poradcem, má zeefektivizovat úřad a provést audit u všech nemovitostí, které ministerstvo vlastní. "Prvním úkolem Bátory je audit nemovitostí, které vlastní nebo má ve správě ministerstvo školství. Je jich celkem 17," podotkl k tomu Dobeš.

V současnosti se Bátora coby předseda angažuje v čele akce D. O. S. T. Většinou se prezentuje po boku Jany Bobošíkové často v souvislosti s protesty vůči EU.

Na uplatnění Bátory ve školství měl prý zájem Hrad. Prezident Václav Klaus to nevyvracel, pouze se k názorům Bátory přihlásil a označil jej za oběť „malé české hilsneriády" a politické korektnosti. Dobeš k tomu připustil, že doporučení k zaměstnání Bátory skutečně přišlo z Hradu, konkrétně prý od prezidentova vicekancléře Petra Hájka.

Ministr ale oznámil i další personální novinky. Oficiálně například představil prvního náměstka Jakuba Hodináře a také představil osobu, kterou dosadí do Cermatu, který zajišťuje státní maturity. Je jím Martin Krejza. S úspěšným konáním maturit Dobeš spojil své setrvání ve funkci.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Od 16 k volbám, už letos, velí EU. A školí. V Německu se jí to tvrdě vrací

9:24 Od 16 k volbám, už letos, velí EU. A školí. V Německu se jí to tvrdě vrací

Povolební rozložení politických sil v Evropském parlamentu (EP) letos mohou rozhodnout hlasy od mlad…