Dobeš podal trestní oznámení. Kvůli svým e-mailům, které někdo sledoval

04.04.2011 14:16

Elektronická pošta některých úředníků ministerstva školství byla sledovaná. Ministr školství Josef Dobeš (VV) je ale rozčarován tím, že i jeho poštu někdo lustroval. Proto podal trestní oznámení. Dobeš to řekl dnes na brífinku, podrobnosti k tomu pak uvedla agentura Mediafax.

Dobeš podal trestní oznámení. Kvůli svým e-mailům, které někdo sledoval

Sledování probíhalo od září 2010 do února letošního roku a týkalo se několika desítek úředníků. Ministerstvo si nechalo vypracovat analýzu, jejíž výsledky předalo orgánům činným v trestním řízení.

„Je to ve stavu vyšetřování. Ač máme i jména lidí, co měli přístup k tomu účtu, tak je není v tuto chvíli možné sdělit, protože to je věc policie," vysvětlil dnes Dobeš.

Podle ministra je důvodů, proč měl někdo zájem jeho poštu sledovat, více. „Můžeme se domnívat, proč se toto dělo. Osobně dávám váhu tomu, že jsem se pustil do zápasu s byrokracií na úřadě," řekl s tím, že ale věří tomu, že policie věc důkladně vyšetří.

„Celkem se sledované e-maily pohybovaly v řádu několika tisíců. V rámci přesměrování e-mailů probíhalo sledování od září loňského roku. V únoru byl účet zablokovaný," dodal vysvětlení IT expert ministerstva Jindřich Hlavatý.

Ćtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Od 16 k volbám, už letos, velí EU. A školí. V Německu se jí to tvrdě vrací

9:24 Od 16 k volbám, už letos, velí EU. A školí. V Německu se jí to tvrdě vrací

Povolební rozložení politických sil v Evropském parlamentu (EP) letos mohou rozhodnout hlasy od mlad…