V Liberci se tvoří menšinová koalice

05.04.2011 11:23

V Liberci vzniká menšinová koalice. Bude mít 18 ze 39 zastupitelů. Podílet se na ní budou strany ČSSD, Liberec občanům, Věci veřejné a dva ze tří zastupitelů Unie pro sport a zdraví.

V Liberci se tvoří menšinová koalice

Koaliční smlouvu zatím strany nepodepsaly. Shodly se ovšem na tom, že se nebrání spolupráci s dalšími stranami - dokonce ani s lidmi ze Změny pro Liberec, pokud se ovšem postaví proti "svému" primátorovi Janu Korytářovi, který rezignuje.

Změna pro Liberec s podmínkami nesouhlasí. "Toto ultimátum považujeme za pokus zablokovat jakákoli jednání, která by umožnila sestavení nové protikorupční koalice bez ODS v období do příštích komunálních voleb," napsalo podle ČTK uskupení do oficiálního prohlášení.

V Liberci vládla koalice Změny pro Liberec a ČSSD, Liberce občanům a Unie pro sport a zdraví. Měla 25 mandátů. Minulý čtvrtek se ale rozpadla, když z ní vystoupila ČSSD, Liberec občanům i Unie pro sport a zdraví. Teď strany vytvářejí novou koalici a chtějí "hlavu" primátora, který jednání o svém odvolání i přes protesty odročil.

Čtěte:

Z rozhlasu rovnou do televize. Korytář měl perný den

Liberec chce mimořádné jednání. Kvůli primátorovi

Liberecká ODS přirovnává primátora Korytáře ke Kaddáfímu

Foto: travelguide.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…