Vládněte bez Bárty. A požádejte o důvěru, vyzývá ČSSD kabinet

06.04.2011 10:45

Podle sociální demokracie by ministr dopravy a místopředseda Věcí veřejných Vít Bárta měl kvůli zapojení v kauze kolem poslance Jaroslava Škárky okamžitě opustit vládu.

Vládněte bez Bárty. A požádejte o důvěru, vyzývá ČSSD kabinet

Kauza kolem údajného uplácení poslance Jaroslava Škárky ze strany šéfa dopravy a místopředsedy Věcí veřejných Víta Bárty je podle opoziční ČSSD natolik závažná, že by Bárta měl okamžitě opustit vládní kabinet.

SLEDUJEME téma peníze za mlčení ve VV 

"A bude-li pokračovat destrukce klubu Věcí veřejných, měl by Petr Nečas znovu požádat Sněmovnu o důvěru," dodal pro iDNES.cz lídr ČSSD Bohuslav Sobotka v reakci na  úterní vyhazov poslance Jaroslava Škárky z Věcí veřejných.

"Považujeme za absolutně nemožné, aby byl pan Bárta dál členem vlády. Čekáme rychlou reakci premiéra Nečase a rekonstrukci vlády," vysvětlil Sobotka.

Více:
Škárka: Bárta mi posílá cash. Neměl bych o tom mluvit
To je ale pitomost, řekl John k případu Škárka

Poslanec a nyní už bývalý výkonný místopředseda VV Škárka obvinil Bártu, že mu v posledních měsících dával statisícové částky, aby byl dál loajální ke straně. Škárka tvrdí, že má informace o okolnostech financování strany, které podle něho jvypadá jinak, než strana oficiálně deklaruje.

Podrobnější důkazy o údajném uplácení své osoby má Škárka předložit ve středu. O celé kauze, na niž jako první upozornil týdeník Respekt, měla ve středu diskutovat také koaliční devítka. Kvůli nemoci premiéra Petra Nečase (ODS) se ale její jednání odkládá.

Více čtěte:

  • Jeden z nejvlivnějších véčkařů hrozí odchodem. Kvůli Bártovi?
  • Měli jsme nesrovnalosti ve fakturách, hájí finance VV Škárka
  • Véčka mohou mít dluhy, o kterých neví, připustil Škárka 
  • reklama

    autor: jas

    Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

    osobnosti ANO

    Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

    8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

    „Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…