Dokážu, že Bárta lže. Svým daňovým přiznáním, hrozí Škárka

07.04.2011 15:59

Důkazy černé na bílém mají daleko větší váhu než obyčejná slova. To zřejmě pochopil i Jaroslav Škárka hodlající veřejnosti naservírovat další argument, který by mu měl pomoci proti tvrzení o "pouhé" půjčce ministra dopravy Víta Bárty.

Dokážu, že Bárta lže. Svým daňovým přiznáním, hrozí Škárka

Škárka poté, co předal důkazy o sledování politiků ODS společností ABL a obálku se 170 tisíci s otisky Víta Bárty státnímu zástupci, chce ještě prokázat, že netrpěl finanční nouzí.

Přiznám vše

Dnes již bývalý místopředseda Věcí veřejných Jaroslav Škárka podle informací ParlamentníchListů.cz předloží další důkaz o tom, že ministr Vít Bárta lže. "Žádnou půjčku jsem nepotřeboval, jsem na tom finančně dobře, příští týden zveřejním daňové přiznání klidně i za předminulý rok," uvedl pro ParlamentníListy.cz Škárka. Ten by dle jeho slov vytasil i s dalším argumentem, nicméně bojí se zneužití dat. "Klidně bych vám dal výpisy z mého bankovního konta, nicméně se obávám zneužití informací o soukromých platbách," uzavřel Škárka.

Ten by se měl s největší pravděpodobností účastnit dnešního jednání poslaneckého klubu VV. I když zatím pozvaný prý oficiálně nebyl, i on potvrdil redakci, že bude nablízku místu schůzky a připraven se jí zúčastnit.

Související: Škárka si jde "pro ránu" od Bárty. Míří na poslanecký klub


Kauza, kterou odstartoval bývalý místopředseda VV Jaroslav Škárka nabírá stále překotnější vývoj. A o neudržitelnosti pozice nepsaného šéfa Věcí veřejných Víta Bárty už zřejmě začal pochybovat i premiér Petr Nečas. Ten si brzy ráno pozval do Kramářovy vily šéfku poslanců VV Kristýnu Kočí. Protože se Kočí schůzky zúčastnila, aniž by o ní informovala předsedu strany, Radek John se nechal vzápětí slyšet, že se pokusila o vnitrostranický puč.

Kočí následně oznámila, že podobně jako Škárka přijala od Víta Bárty peníze za loajalitu a podává na něj trestní oznámení.


Jisté je tak jedno - dnes večer čeká Věci veřejné dlouhá a náročná noc. ParlamentníListy.cz budou celou situaci ve Věcech veřejných i nadále sledovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Kozdera

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …