Vládní koalice by nyní ve volbách získala jen 88 křesel

07.04.2011 23:31

Praha - Současná vládní koalice ODS, TOP 09 a Věcí veřejných by po případných volbách získala v Poslanecké sněmovně jen 88 z celkových 200 mandátů. Vítězem voleb by byla ČSSD. Informuje o tom průzkum agentury Factum Invenio.

Vládní koalice by nyní ve volbách získala jen 88 křesel

Pokud by se na spolupráci dohodly levicové strany, pak by ČSSD s KSČM se 103 mandáty nadpoloviční většinu ve sněmovně získaly, uvedl čtvrteční průzkum.

Sociální demokraté by podle modelu dostali ve volbách 72 mandátů, ODS 46 mandátů, TOP 09 společně se Starosty a nezávislými 31 mandátů, KSČM 31 mandátů a Věci veřejné 11 mandátů. Do sněmovny by se tentokrát vstoupili i lidovci s devíti mandáty.

Všechny strany vládní koalice ve srovnání se skutečnými výsledky voleb v květnu 2010 oslabily. Nejvíc hlasů, 4,2 procentního bodu, ztratila strana Věci veřejné, kterou v posledních dnech zmítá korupční skandál. Podpora levicových stran naopak vzrostla. Sociální demokraté získali víc o 6,3 procentního bodu, komunisté o 2,3 procentního bodu.



Archiv výzkumů: CVVM , FACTUM INVENIO , SANEP , SC&C , STEM , Médea Research

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…