Koho si Bárta prověřuje detektorem lži? I všechny volající

08.04.2011 13:03

Ministr dopravy Vít Bárta před několika lety pořídil pro společnost ABL telefonický detektor lži. Použití je jednoduché, před hovorem se vytočí speciální číselný kod, hovor se nahraje a sms zprávou přijde vyhodnocení.

Koho si Bárta prověřuje detektorem lži? I všechny volající

Ministr dopravy Vít Bárta si své hovory může prověřovat přes hlasový detektor lži. Právě pomocí detektoru zjistí, jestli mu člověk, s kterým telefonuje, lže nebo nelže. Podle informací MF Dnes si Bárta původně přál, aby přístroj koupily přímo Věci veřejné, nakonec ho ale před dvěma roky pořídil na firmu ABL.

Sledujeme Peníze za mlčení ve VV

Výsledek chodí smskou 

Před začátkem hovoru stačí jen vymačkat speciální číselnou kombinaci a zmáčknout hvězdičku. Potom telefonující vytočí číslo volaného. Hovor se nahraje a přenese do počítače, který je umístěný v centrále ABL. Izraelský software pak provede analýzu a za pár minut pomocí SMS zprávy oznámí výsledek - tedy zda dotyčný lhal, nebo mluvil pravdu, popisuje deník MF Dnes.

O detektoru uvažoval Bárta už od roku 2008

Detektor lži, který Vít Bárta koupil pro ABL, využívá přes dva roky a je velmi pravděpodobné, že přístorj používá i pro účely Věcí veřejných. Otázkou zůstává, jestli tak testuje své spolustraníky a další politiky.

Přístroj vyrábí izraelská firma Nemesysco a v České republice ho může prodávat spřátelená bezpečnostní agentura Moroz & Partner. S ní nakonec ABL v prosinci 2009 uzavřela smlouvu. Firmu tehdy vedl Michal Moroz, který je v současnosti náměstkem ministra vnitra Radka Johna. O nákupu přístroje jednal Bárta s výrobcem už od roku 2008.

Související:
Rada premiérovi: Nečasi, běž za Klausem na Hrad. A mafiány vyhoď
Miliardář Bakala poprvé promluvil o kauze Škárka

Bárta vyrazil rebely ze strany. Chce i jejich mandáty. Škárka se mu vysmál

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nip

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…