Laudát z TOP 09 je i pro odchod Johna

08.04.2011 14:51

Poslanec, mítopředseda poslaneckého klubu a předseda pražské TOP 09 František Laudát přivítal rezignaci ministra dopravy Víta Bárty a souhlasí i s prohlášením premiéra Petra Nečase o tom, zda by ministerstvo vnitra neměly opustit Věci veřejné, které jsou historicky personálně propojené s bezpečnostní agenturou ABL.

Laudát z TOP 09 je i pro odchod Johna

„Můj pohled je ještě trochu jiný než pana premiéra a nejde podle mě jen o ABL. Někdy už od začátku roku říkám, že by mělo dojít ke změnám ve vládě, protože někteří ministři svou funkci nezvládají. Stav ministerstva dopravy i ministerstva vnitra považuji za alarmující," řekl ParlamentnímListům.cz šéf pražské TOP 09 František Laudát.

Podrobněji:
Průlom. Bárta odejde z vlády. Huml: Je to málo. Ať odejde úplně z politiky

"Vztahy pana ministra dopravy s Hospodářským výborem sněmovny byly například velice konfliktní. Podobně například na kontrolním výboru přišel zase jeden z náměstků ministra vnitra, který byl naprosto nepřipravený," dodal Laudát, který je členem hospodářského výboru, podvýboru pro dopravu a kontrolního výboru.

Sledujeme téma Peníze za mlčení ve VV

Ministr dopravy Vít Bárta nabídl rezignaci premiérovi Petru Nečasovi, který ji přijal. Premiér rovněž oznámil, že na jaře dojde ke změnám ve vládě a je možné, že i ministerstva mohou mít jiné strany než v současnosti. Zmínil zvláště ministerstvo vnitra, o němž se spekuluje, že má na něj velký vliv Vít Bárta. 

Dále čtěte:
Nečas souhlasí s odchodem Bárty. Možná vyhodí i Johna

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…