Škromach: Že Bárta odstoupil je fajn, ale rezignovat by měl také Nečas

08.04.2011 14:46

Místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach ve chvíli, kdy jsme jej oslovili ještě nevěděl, že ministr dopravy Vít Bárta rezignoval. Příliš jej to ale nepřekvapilo. Podle senátora z Hodonínska neměl jinou možnost, aby si zachoval čest. Podle Škromacha je rozhodně Bártovo jednání serióznější než u ministra obrany Alexandra Vondry.

Škromach: Že Bárta odstoupil je fajn, ale rezignovat by měl také Nečas

„Nic mě na tom nepřekvapuje, ani to, že na poslaneckou funkci nerezignoval," prohlásil Zdeněk Škromach pro ParlamentníListy.cz. Nicméně místopředseda ČSSD je přesvědčen, že Vít Bárta rozhodně není jediný, kdo by měl ze současné vlády rezignovat.

Podrobněji:
Průlom. Bárta odejde z vlády. Huml: Je to málo. Ať odejde úplně z politiky

Na Vondru nezapomeneme

Trochu se zdá, že kvůli případu Bárty a drobnohledu, přes který se kouká na Věci veřejné, se může radovat Alexandr Vondra. Jeho kauza Promopro, kde jde o stovky milionů, jako by ustoupila v posledních dnech do pozadí. „Tak to se nebojte, my na to nezapomněli a samozřejmě to budeme připomínat," směje se Škromach.

Psali jsme:
Hašek hrozí Vondrovi a celé vládě Biblí: Podle skutků poznáte jich
Sledujeme Kauzu Vondra

Předseda vlády Petr Nečas prohlásil, že by Věci veřejné neměly mít ve své kompetenci klíčové ministerstvo vnitra. „Asi by to rádi ovládli. ODS by zřejmě vnitro chtěla, Nečas by to možná rád dal Langerovi. Co se týče Bártova odstoupení, je to sice hezké, ale já bych spíš přivítal, kdyby odstoupil Nečas a Kalousek, nebo ještě lépe celá tahle vláda," prohlašuje místopředseda a senátor oranžové strany.

Bárta nám může pomoci

Kristýna Kočí, Jaroslav Škárka, Stanislav Huml a další budou zřejmě velmi blízce spolupracovat s ODS. I když Huml je neřízená střela a u něj se nedá nic předvídat. Jisté však je, že Vít Bárta a jeho věrní, zřejmě vládě příliš nakloněni nebudou.

„Nepředpokládám, že by se Vít Bárta přiklonil k levici, jeho názory jsou spíše pravicové, ale je docela možné, že bude hlasovat proti mnohým vládním návrhům. A to samozřejmě přivítáme. Máme nejhorší vládu, jakou jsme měli a ještě jednou říkám, že kdyby tam byli soudní lidé, tak by už podali demisi," vysvětluje Škromach.

Sledujeme téma:
Peníze za mlčení ve VV

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …