VV požadují dodržení koaliční smlouvy a novou schůzi K9

11.04.2011 10:59

VV trvají na dodržování koaliční smlouvy. Žádají schůzku koaliční K9 ještě dnes. Podle koaliční smlouvy by měl premiér o odvolání ministrů nejprve jednat s předsedou dotčené strany, uvedl předseda VV Radek John.

VV požadují dodržení koaliční smlouvy a novou schůzi K9

Nečas by prý měl s Johnem jednat ještě před tím, než donese odvolání ministrů na Hrad, jinak poruší koaliční smlouvu. Pokud se jednání K9 neuskuteční, svolají VV znovu svůj poslanecký klub a budou situaci řešit jako porušení koaliční smlouvy, řekl John novinářům.

Snaží se nás vychovávat tuneláři

VV vyzvaly ke svolání jednání ve formátu K9 už o víkendu. Nečas na to ale dosud nereagoval. Premiér ani Hrad zatím oficiálně nepotvrdili ani schůzku Nečase s prezidentem. V pátek zástupci VV odešli z jednání koaličních lídrů poté, co představitelé ODS a TOP 09 dali na stůl požadavek na odchod tří ministrů VV včetně předsedy strany Johna.

Podle Johna koaliční partneři využívají všech svých dlouholetých zkušeností v politice proti VV. "Opravdu jsme si nemysleli, že ty dvě strany, které se podílely na tunelování veřejných zakázek, nás budou vychovávat," řekl.

Nedělejte z nás prvňáčky

Schůzky K9 by měly být jednáním tří rovných partnerů, zdůraznil John. Pohrozil, že VV znovu odejdou z jednání koaličních špiček, "pokud to bude další pokus dělat z nás prvňáčka".

VV podmiňují další podporu kabinetu tím, že budou odvoláni také ministr financí a lídr TOP 09 Miroslav Kalousek, ministr obrany Alexandr Vondra a ministr zemědělství Ivan Fuksa (oba ODS).

Foto: Hans Štembera

SLEDUJEME téma peníze za mlčení ve VV

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…