Peake: Nevím nic o tom, jak se kolega Petráň postaví k VV

11.04.2011 9:57

Předsedkyně poslaneckého klubu Věcí veřejných Karolína Peake nemá informace o tom, že by poslanec VV Miroslav Petráň podpořil vládu, pokud by se poslanecký klub strany dohodl na tom, že vládu naopak nepodpoří a bude v opozici.

Peake: Nevím nic o tom, jak se kolega Petráň postaví k VV

Karolína Peake v rozhovoru pro Českou televizi řekla, že o tom, jak se postaví k vládní krizi poslanec VV Petráň, zatím nemá žádné podrobnosti.

 „Premiér nám dal nějaké podmínky a budeme o všem jednat. Jak se Věci veřejné zachovají, tak o tom budeme jednat dnes na poslaneckém klubu. Pokud premiér navrhne kompromis, tak o něm také budeme jednat," řekla Peake pro ČT24 ještě před pondělním jednáním klubu VV.

Podle Peaeke ale Věci veřejné jednání klubu dnes možná neuzavřou. I zítra totiž bude klub jednat. „Očekáváme svolání K9 a uvidíme, jestli premiér K9 svolá," podotkla k tomu.

Poslanec Michal Babák (VV), který nedokáže doložit, kde vzal šest milionů korun, jež v průběhu posledních tří let věnoval na fungování strany, pak pro televizi zmínil, že také neví nic o tom, jak se Petráň postaví k vládní krizi. „Nevím nic o tom, že by něco takového pan Petráň řekl. Nehovořil jsem s ním," podotkl k tomu Babák pro televizi.

Samotný Petráň pak ParlamentnímListům.cz nevysvětlil, co je pravdy na tom, že bude podporovat vládu bez VV. „Vše je v tiskové zprávě, kterou jsem rozeslal médiím. Budu ale podporovat reformy vlády, a hlasovat pro ně. Nehodlám klub VV opustit," řekl našemu serveru.

Více:

Babák prý původ peněz doloží

Babák se pak v televizi vyjádřil i ke své nové aféře. Poslance totiž nedokáže doložit, kde vzal šest milionů korun, které v průběhu posledních tří let věnoval na fungování strany. Informuje o tom týdeník Respekt ve svém pondělním vydání. Babák ale tvrdí, že dokumenty o původu peněz má a Respektu je předloží. Dokumenty o původu peněz ale přitom Respektu předložit nedokázal. Přitom Babákova poradenská firma MxB podle obchodního rejstříku vykazuje nízké zisky.

"Určitě dokážu vše transparentně dokázat. Bude to ještě během týdne.  Bude zapotřebí si ty dokumenty připravit, ofotit výpisy z účtu apod., " dodal k tomu Babák v ČT24. "Samozřejmě, že veškeré peníze jsou prokazatelné," doplnil.

SLEDUJEME téma peníze za mlčení ve VV

Čtěte také:
Respekt lže. Peníze jsem nedostal. Vše jsem si vymyslel, tvrdí Škárka 

OBRAZEM Emotivní Bárta
OBRAZEM Tajná schůzka u Bárty

Kromě Bárty by měl jít pryč z vlády i Dobeš a John

Připomeňme, že VV se zmítají v krizi. Diskutuje se dokonce o další existenci vládní koalice. Prezident republiky Václav Klaus by měl totiž dnes od premiéra Petra Nečase převzít rezignaci ministra dopravy Víta Bárty z Věcí veřejných. Na Hrad ale ponese předseda vlády ještě návrhy na odvolání dvou Bártových spolustraníků - ministra vnitra Radka Johna a ministra školství Josefa Dobeše.

Související:

.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …