Rozpustíme Sněmovnu a v září budou nové volby, plánuje Hašek

11.04.2011 10:42

Nejlepší by bylo dohodnout se na předčasných volbách. To navrhuje první místopředseda ČSSD a jihomoravský hejtman Michal Hašek. Hrozí totiž, že Věci veřejné opustí vládu a zbylé strany ODS TOP 09 budou závislé na tzv. přeběhlících z VV.

Rozpustíme Sněmovnu a v září budou nové volby, plánuje Hašek

Premiér Petr Nečas v pondělí předloží prezidentovi návrh na odvolání ministra vnitra Radka Johna a ministra školství Josefa Dobeše. Chce tak zabránit tomu, aby byl ve vládě někdo s vazbou na detektivní agenturu ABL.

Stabilní vláda vznikne až z nových voleb

„Můžeme rozpustit Sněmovnu, prezident pak do 60 dnů vypsat nové volby a první zářijový týden si můžeme všichni zvolit novou vládu, která konečně začne vládnout a realizovat reformy," řekl Hašek serveru iDNES.cz.

Nutných reforem a stabilní vlády se Česko dočká, jen pokud se rychle vypíší nové volby, míní Hašek. Zároveň vyzval vládu, aby se nesnažila svou podporu postavit na přeběhlících z VV. Prý by kabinetu negarantovali stabilní většinu a zpochybnili její morální kredit.

Koalici zatím podporují nedůvěryhodní Škárka a Kočí

„Zatím mají pro tento projekt k dispozici bývalého výkonného místopředsedu Škárku, který se z pozice pravé ruky Víta Bárty více než aktivně podílel na vytvoření této obludnosti, a Kristýnu Kočí, která tu skupinu poslanců z nyní pro Nečase s Kalouskem nepřijatelné politické strany, detektivní agentury, prakticky rok vedla," vysvětlil serveru iDNES.cz hejtman Hašek.

SLEDUJEME téma peníze za mlčení ve VV

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…