John: Koaliční strany, co za sebou mají tunelování, nás nebudou vychovávat

11.04.2011 11:10

Rychlé jednání K9. To požaduje strana Věci veřejné. Ve své pražské centrále to sdělil její předseda Radek John novinářům. Také se rozohnil na adresu ostatních koaličních vládních stran, že tuneláři nebudou „véčkaře“ vychovávat jako prvňáčky. Před tím, ale museli novináři ukázat občanské průkazy.

John: Koaliční strany, co za sebou mají tunelování, nás nebudou vychovávat

Před ranním prohlášením pro tisk byli novináři v pražské centrále strany Věcí veřejných vyzváni, aby předložili občanské průkazy. Na jejich naléhání bylo nařízení zrušeno. „Bylo to nařízení bezpečnostní služby, která tady hlídá. Hned jsem ho zrušil. Vůbec to nesouviselo s novináři," podotkl k tomu mluvčí strany Jakub Žižka.

Jinak Radek John s Karolínou Peak prohlásili, že požadují okamžité svolání K9 a dodržování koaliční smlouvy. Ohledně nástupců tří ministrů, které chce premiér Petr Nečas vyhodit z vlády, prohlásil: „Jste u kroku osmnáct a my před krokem jedna. Teď chceme jednání a pak se uvidí." Tiskovky se zúčastnil i Víta Bárta.

Naštvaný John

Při posledním jednání K9 odešli členové Věcí veřejných zhruba po půl hodině. Na otázku, jestli budou všechna jednání tak krátká, předseda VV John naštvaně zareagoval: „Překvapila nás nepřátelská atmosféra, při níž jsme byli postaveni před hotovu věc. To se stalo už poněkolikáté.

Opravdu jsme si nemysleli, že ty dvě strany, jejichž členové se podíleli na tunelování veřejných zakázek, nás budou vychovávat. Pokud půjde o setkání tří rovných partnerů, neodejdeme. Pokud půjde o další pokus z nás dělat prvňáčky, tak nevím. Využívají toho, že jsou borci, ale mají za sebou Gripeny, armádní zakázky, krádeže ve zdravotnictví, předražené dálnice. Nebudeme na K9 jako před tabulí."

K věci:

Tajemný poslanec VV. Chce zradit Bártu, ale jen trošku 

Špína leze ven: Véčkař Babák přinesl milion v hotovosti 

Bárta: Zničit VV, urvat naše poslance. To je cíl 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…