Koaliční strany už začaly budovat pozice pro volební kampaň

11.04.2011 12:09

Pro další směřování země momentálně existují dvě základní varianty. Buď bude pokračovat angažmá dosavadních koaličních stran v jakékoli podobě, která zajistí většinu ve sněmovně, nebo se budou konat předčasné volby. Alexandr Mitrofanov poznamenává v komentáři deníku Právo, že v nedělních OVM už si pro ně koaliční strany začaly budovat pozice.

Koaliční strany už začaly budovat pozice pro volební kampaň

Pokud se nepodaří stranám ODS a TOP 09 získat pro své vládnutí podporu dostatečného počtu poslanců Věcí veřejných, s velkou pravděpodobností dojde na předčasné volby. „Právě kvůli této možnosti stojí za to si povšimnout, jak včera v televizi budovaly stále ještě koaliční strany v předstihu pozici, z níž by v předčasné volební kampani vystartovaly proti ostatním," upozorňuje Alexandr Mitrofanov v komentáři pro deník Právo.

Dokládá to na výrocích místopředsedy ODS Jiřího Pospíšila, který označil Radka Johna za maskota ABL. Zároveň rozdělil virtuálně poslance VV na agenty ABL a zbytek, jakési poctivé idealisty. „Ti druzí mohou podpořit vládu tvořenou ODS a TOP 09. Bude jim odpuštěno, že se s Vítem Bártou zahazovali tak dlouho," parafrázuje komentátor v nadsázce ministrova slova.

Podtextem sdělení od ODS: S VV už se nemíníme spojit

Podtextem pro předčasnou volební kampaň, pokud by se nepodařilo dvěma silnějším koaličním stranám získat dostatečný počet Véčkařů, má z Pospíšilova vyjádření být, že ve Věcech veřejných jsou všichni hochštapleři a potenciální zločinci, proti kterým je třeba bojovat a s nimiž se už ODS nemíní spojit.

Podobně ústy svého předsedy Karla Schwarzenberga vyslala TOP 09 signál, že bude držet svoji dosavadní linii, to znamená koncepty Kalouska, Drábka a Hegra v jejich resortech. „Podtextem Schwarzenbergova vzkazu je sdělení, že TOP 09 je jedno, s kým se spojí, aby koncepty prosadili, jen to nesmí být levice," dešifruje Mitrofanov slova předsedy TOP 09.

Řečem Johna a spol. či někomu podobnému lidé zase sednou na lep

Nejslyšitelnější ale byli ve svých vystoupeních Radek John a Vít Bárta. „Hýřili energií a řídili se příslovím Drzé čelo lepší než poplužní dvůr. John útočně, Bárta, jak je jeho dobrým zvykem, plačtivě a zajíkavě ze sebe chrlili skandální odhálení," píše Mitrofanov s tušením, že v případných předčasných volbách jim nebo podobným zjevům zase někdo s klapkami na očích nadšeně uvěří.

K věci:

Tajemný poslanec VV. Zradí Bártu, ale jen trošku 

Špína leze ven: Véčkař Babák přinesl milion v hotovosti 

Bárta: Zničit VV, urvat naše poslance. To je cíl 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

7:43 Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj před pár dny sdělil členům NATO, že Ukrajina potřebuje minimá…