Jak jste jen mohli odtrhnout od ČT24, střílel si Klaus z publika

12.04.2011 8:34

I navzdory vládní krizi uvedl prezident republiky Václav Klaus již 73. koncert z cyklu Jazz na Hradě. Ve Španělském sálu tentokrát vystoupil kvartet amerického dvaasedmdesátiletého pianisty McCoy Tynera.

Jak jste jen mohli odtrhnout od ČT24, střílel si Klaus z publika

„Děkujeme, že jste tady. Nechápu to. Nedovedu si představit, že jste se mohli odtrhnout od ČT24 a nesledovat drama, které se odehrává na naší politické scéně. To, že jste tady, ale možná ukazuje, že to za něco tak dramatického nepovažujete, že ten život běží i bez toho," vtipkoval na úvod prezident.

Já nebudu zdržovat, moc se těšíme na dnešní večer. Váš potlesk při zahájení 73. koncertu v sérii, jak to sleduji, byl nejbouřlivější skoro ze všech, které se tady odehrály. Takže hezký jazz," dodal Klaus.

Jazzový veterán

Kvartet vystoupil v sestavě McCoy Tyner - piano, Gary Bartz - altsaxofon, Francisco Mela - bicí a na kontrabas hrál Gerald Cannon. McCoyova kapela hrála necelou hodinu a půl. Sklidila bouřlivý potlesk a na závěr jednu píseň přidala.

Prezident pak tradičně všem muzikantům potřásl rukou a ti dostali od hostesek květiny. McCoy Tyner se pohybuje na jazzové scéně již od šedesátých let minulého století a patří k elitě tohoto hudebního stylu.

Více o Jazzu na Hradě:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…