Babák má jasno: Za vzpourou Kočí je ODS a její lety s Dalíkem

13.04.2011 10:30

Kroky bývalé předsedkyně poslaneckého klubu Věcí veřejných Kristýny Kočí nemohly být z její hlavy. V diskusi se čtenáři Blesk.cz to uvedl poslanec nejmenší vládní strany Michal Babák s tím, že za jejím počínáním stojí ODS a cesty soukromým letadlem do Švýcarska s bývalým poradcem expremiéra Topolánka Markem Dalíkem.

Babák má jasno: Za vzpourou Kočí je ODS a její lety s Dalíkem

Za vzpourou Kristýny Kočí hledejte ODS, poradil v diskusi čtenářům Blesk.cz poslanec Věcí veřejných Michal Babák. „Slečna Kočí s panem Dalíkem cestovala privátním letadlem do Švýcarska, ty věci nemůžou být z její hlavy," je Babák přesvědčen o propojení bývalé šéfky poslanců VV s Markem Dalíkem, který byl v dobách předsedy Mirka Topolánka považován za šedou eminencí ODS.

Nejen takto byla podle ekonomického experta Věcí veřejných propojena Kočí s nejsilnější vládní stranou. Obvinil ji i z toho, že létala s exministrem za ODS Pavlem Drobilem do Ostravy. „V životě jsem pana Dalíka neviděla. A ve Švýcarsku jsem byla jen jednou - lyžovat s maminkou," popřela výroky bývalého stranického kolegy pro deník Blesk Kočí.

Historka o cestě soukromým letadlem Kočí pobavila

„Pan Babák mne svou historkou extrémně pobavil. Měl by se spíš věnovat tomu, aby vysvětlil, kde vzal peníze na sponzorování Věcí veřejných," vzkázala vyhozená členka VV Babákovi. Podobným dotazům čelil poslanec i od čtenářů. „Veškeré dokumenty předložím do konce týdne. Můžu vás ujistit, že jsem nikdy nic neukradl," hájil se Babák.

V souvislosti s jeho sponzorováním Věcí veřejných se totiž objevily informace, že si na šestimilionový dar straně vzal půjčku. Přitom si během posledních několika let vzal hypotéky na nemovitosti ve výši 12,7 milionu korun. Díky tomu nyní vlastní rodinný dům v Těchově u Blanska za přibližně 8 milionů korun, dům v Oboře u Boskovic sám ocenil na dva miliony a jeho byt na pražských Vinohradech má hodnotu asi 6 milionů korun.

K věci:

Nechat si prohlédnout byt mi připadalo absurdní, tvrdí Kočí 

U Bárty se loví poslanci-přeběhlíci. Odměna: Ministerská židle 

Kočí odposlouchávali rozebraným mobilem, směje se expert 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…