Klausovo pero je známé už i v Británii. Prý je kleptoman

13.04.2011 12:46

Po delší době se události kolem české politické scény dostaly i na stránky britských deníků. Přesvědčil je až husarský kousek prezidenta.

Klausovo pero je známé už i v Británii. Prý je kleptoman

Kauzy kolem ukradeného pera se zmocnily i britské deníky. Po delší době je tak zaujala událost, která je spojená s českou politikou.

Prezident chycen při krádeži

The Times pojmenovaly svůj článek o Klausovi  "Český prezident chycen, když sbalil pero",  The Guardian zase v titulku píše o tom, že "Václav Klaus byl chycen, když ukradl pero na cestě v Chile".

Oba deníky píší, že video zachycující Klause při tiskové konferenci s jeho chilským protějškem Sebastiánem Pinerou, se stalo na YouTube nečekanou senzací. Známý excentrický politik byl natočen, jak si kradmo strčí protokolární pero do kapsy svého saka, uvádějí The Times. 

Klaus kleptoman

Ty dokonce citují Klausova mluvčího Radima Ochvata, který trval na tom, že pero byl dar. "Přesto video...přesvědčilo mnoho Čechů o kleptomanii jejich prezidenta," dodal deník

Guardian si zase všímá toho, že "konzervativec Václav Klaus v posledních letech přitahoval mezinárodní pozornost častěji svými bojovnými euroskeptickými názory". "Tentokrát byl ale natočen, jak vytahuje z pouzdra protokolární pero...v době, kdy ho chilský prezident ho nadšeně vítá při tiskové konferenci. Klaus pero důkladně zkoumá, hýbe rukama pod stolem, popotahuje si sako a nakonec položí na stůl prázdné ruce a pouzdro zase zavře," popsal britský deník.

Video, kde se Klaus zmocňuje protokolárního pera, koluje už i na serveru Youtube. Zhlédlo jej tam už téměř milion diváků.

Více čtěte:

  • Klaus: Jsem překvapen. O odvolávání Johna a Dobeše řeč nebyla 
  • Prezident Klaus nebude akceptovat přeběhlíky 
  • Škárka to podělal. Zkazil prý Kočí shánění přeběhlíků 
  • Vládní krize vrcholí a objevil se Topolánek. Sešel se prý s Kočí
  • Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: jas

    Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

    migrační pakt

    Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

    10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

    „Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …