Peake: Nemám pocit, že jsem součástí zločinného spolčení

13.04.2011 15:21

Nová předsedkyně poslaneckého klubu Věcí veřejných Karolína Peake v on-line rozhovoru deníku Týden.cz uvedla, že za pět let ve straně nepocítila ani náznak toho, že by měla součástí zločinného spolčení, jak se o této straně v poslední době mluví a píše.

Peake: Nemám pocit, že jsem součástí zločinného spolčení

Nová šéfka poslaneckého klubu Věcí veřejných na chatu on-line deníku Týden.cz odmítla, že by VV neměly být demokratickou stranou a že její cíle jsou nemorální. „Ve Věcech veřejných jsem pět let a nikdy jsem ani náznakem neměla a nemám pocit, že jsem součástí zločinného spolčení. Mám možnost pozitivně ovlivnit dění okolo sebe, tak to podle svého nejlepšího svědomí dělám," odpověděla na pochybnosti o VV Karolína Peake.

Ta je přesvědčena, že cílem událostí posledních dnů bylo odejmout ministerstvo vnitra Věcem veřejným. „Jestli se k tomuto boji propůjčila i média, je to velmi smutné. Na druhou stranu je ČR naprosto přehnaná víra v média a podobné kauzy mohou pomoci uvést důvěru v noviny do normálu," poznamenala Peake.

Další volební kampaň ne, děsila se poslankyně

V té souvislosti přiznala, že někteří poslanci VV byli kontaktování s možností angažmá v případné nové vládě. „Nebudu je jmenovat, tyto informace padly interně na poslaneckém klubu," neprozradila podrobnosti. Odmítla však představu předčasných voleb. „Do vlády jsme šli, aby nevznikla ´paroubkovská´ vláda. Nejsem si jistá, že občané nové volby chtějí. Představte si, další kampaň!" vyděsila se předsedkyně poslaneckého klubu VV.

S nadhledem komentovala dotaz na sms, kterou obdrželi členové ODS, aby si při jednání s kýmkoli z VV dávali pozor na nahrávání. „Asi normálně říkají do telefonu něco, za co by byli postižitelní. Smska byla takové Bacha!, jinak si to neumím vysvětlit," reagovala Peake.

Věci veřejné mají na víc než jedno volební období

A šéfku poslanců Věcí veřejných nevyvedlo z míry ani připodobnění k osudu Strany zelených, která už není ve sněmovně. „Doufám, že nejste věštec ani bývalý pracovník prognostického ústavu. Věci veřejné mají rozhodně ambici zůstat ve velké politice déle než jedno volební období," přesvědčovala Peake.

K věci:

Venku je další tajná nahrávka. Puč ve VV údajně naplánovala Kočí s ODS 

My jsme ti bití, proto nám lidé fandí, soudí Véčka 

Získali jsme sms, kterou ODS varuje členy před Bártou 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…