Chci slyšet Tluchořovu verzi, říká Kalousek

13.04.2011 17:57

Podle místopředsedy TOP 09 Miroslava Kalouska by Véčka měla místo diktování podmínek "chodit kanálama." O nahrávce Kristýny Kočí v rozhlase ale příliš mluvit nechtěl. Ta její autenticitu mezitím popřela.

Chci slyšet Tluchořovu verzi, říká Kalousek

Podle místopředsedy vlády a ministra financí Miroslava Kalouska  (TOP 09) je ze strany Věcí veřejných, které se zmítají pod tíhou několika skandálů, troufalé, že si právě tato strana určuje personální podmínky vládního kabinetu.

SLEDUJEME téma: Vládní krize a peníze za mlčení ve VV

Véčka do kanálů, vyzývá Kalousek

"Strana, která by měla chodit kanálama, si klade požadavky. Je to obdivuhodné, ale to neznamená, že se tím někdo bude řídit," uvedl ve středečních 20 minutách Radiožurnálu.

V pořadu se vyjádřil také k nahrávce, kterou ve středu zveřejnil server Týden.cz. Bývalá poslankyně VV Kristýna Kočí v ní popisuje, jak se projekt na rozlomení stability VV připravoval 3/4 roku i občanskými demokraty. Třeba s Petrem Tluchořem.

Kalousek: Chci to slyšet od Tluchoře

Kalousek se k věci zatím jednoznačně nestaví. "Budeme chtít, aby se k tomu obě strany vyjádřily. Rád bych od pana Tluchoře slyšel, jestli něco takového proběhlo nebo neproběhlo, od Věcí veřejných také..," uvedl v rozhlase.

V České televizi se ke kauze kolem nahrávky Kristýny Kočí vyjádřil ale i šéf TOPky a ministr zahraničí Karel Schwarzenberg.

Přichází politické jaro, poetizuje kníže

"Podívejte se, já jsem to neslyšel, já jsem to neposlouchal. V případě, že ta nahrávka je správná, tak je to nekonečné přidání k nekonečnému jaru pražské politiky," uvedl kníže. Zdůraznil ale, že pro tuto vládu by měla být klíčová snaha dokončit její reformní snažení, nikoliv nejrůznější kauzy, které jí otřásají.

Sama Kočí ve středu odpoledne autenticitu nahrávky, kterou má k dispozici server Týden.cz, popřela. Véčka o její existenci prý věděla už od neděle. Podle serveru Lidovky.cz Kočí tvrdí, že na nahrávce cíleně lhala.

Více čtěte:

Venku je další nahrávka. Puč ve VV údajně

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …