Jakl ke Kočí: O této moderní politice by nám mohli říct dva lidé...

14.04.2011 6:11

Týden.cz zveřejnil nahrávku, na níž má údajně poslankyně a bývalá členka Věcí veřejných Kristýna Kočí hovořit o plánu části ODS s Petrem Tluchořem v čele na eliminaci Věcí veřejných. Celou záležitost pro ParlamentníListy.cz glosoval i tajemník prezidenta republiky Ladislav Jakl.

Jakl ke Kočí: O této moderní politice by nám mohli říct dva lidé...

Prezidentův vicekancléř Petr Hájek uvedl, že pokud se prokáže, že nahrávka je pravá, tak je to už skoro na demisi vlády. Redakce se dotázala prezidentova tajemníka Jakla, zda tato nahrávka mění radikálně politickou situaci, jak míní jeho kolega Hájek a zda-li také míní, že je to na demisi vlády.


„No, rád bych viděl některé aktéry, jak se po tom všem budou teď na sebe usmívat. Myslím, že existují dva lidé, kteří by nám mohli říct, jak se dělá tahle moderní politika. Pohanka a Melčák," uvedl pro ParlamentníListy.cz tajemník prezidenta, který tak narážel na přeběhlíky ČSSD, kteří podporovali vládu Mirka Topolánka. Petr Tluchoř byl znám jako jeden z klíčových Topolánkových lidí ve sněmovně.

Takže je otázka, jak se nyní na sebe budou usmívat Petr Nečas s Petrem Tluchořem a celým zbytkem Věcí veřejných.


Celá nahrávka, kterou má časopis Týden k dispozici, obsahuje řadu dohadů o tom, proč někteří poslanci zatím neodešli z VV, co se děje uvnitř ODS, jak ji celou ovládá Petr Tluchoř, o tom, jakým způsobem Jaroslav Škárka i Kristýna Kočí spolupracují s deníkem Mladá fronta Dnes.

Kočí zde hovoří, že projekt rozkladu Věcí veřejných a získání jejich poslanců je projekt starý již tři čtvrtě roku a že za ním stojí předseda poslaneckého klubu ODS Petr Tluchoř, který současně dotlačil premiéra k tomu, aby požadoval odvolání Radka Johna a Josefa Dobeše. Tato nahrávka de facto potvrzuje to, o čemž již jako první informovaly ParlamentníListy.cz.

více zde:


Foto: Lukáš Petřík

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …