Kalousek: Jednáme. Jsem optimista. Pokračování ve čtvrtek

13.04.2011 23:26

AKTUALIZOVÁNO Politici koaličních stran jednali v Kramářově vile o dalším působení vládních stran. Před půlnocí oznámil mluvčí vlády Jan Osúch, že jednání budou pokračovat i ve čtvrtek.

Kalousek: Jednáme. Jsem optimista. Pokračování ve čtvrtek

Místopředseda TOP 09 a ministr financí Miroslav Kalousek nechtěl příliš komentovat slova Kristýny Kočí, jež vysvětlovala, jak mínila svá slova o plánu ODS na rozvrácení klubu Věcí veřejných. Sama Kočí uvedla, že záměrně lhala, aby dokázala nekalé praktiky Věcí veřejných, že své politiky nahrávají.

SLEDUJEME téma: Vládní krize a peníze za mlčení ve VV

"Jsem osobně přesvědčen, že to, co zaznělo v ČT občany vůbec nezajímá," řekl Kalousek k poslední kauze vládních stran.

Psali jsme:
Kočí nelže. Babák přiznal: Dopředu jsme věděli, že budeme ve sněmovně
Kočí si naběhla. Zradila ji vlastní kamarádka? Ne, zdroj se přiznal
Chci slyšet Tluchořovu verzi, říká Kalousek
Venku je další tajná nahrávka. Puč ve VV údajně naplánovala Kočí s ODS

"TOP 09 je frustrována šňůrou skandálů koaličních partnerů, dopadá do na celou vládu. Rýsuje se ale nějaké východisko," uvedl Kalousek k jednání koaličních špiček v Kramářově vile. Konkrétní ale být nechtěl. Půl hodiny před půlnocí předstoupil před novináře mluvčí vlády Jan Osúch a oznámil, že jednání budou pokračovat i ve čtvrtek. Až po schůzce šéfů koaličních stran u prezidenta Václava Klause.

My nemáme žádné problémy

"Zdá se, že se rýsuje východisko. Je tu naděje, že se to rýsuje," opakoval Kalousek v ČT ještě před ukončením jednání. Že by měl být jako ministr financí odvolán, jak požadovaly Věci veřejné, ostře odmítl. "Tomu nerozumním. My žádné problémy nemáme. Není to jen o židlích," řekl Kalousek a dodal, že vláda je také o důvěře koaličních partnerů.

Metody odposlechů a nahrávání odmítl. "To jsou metody, které mě znechucují, které neumím," zlobil se na vyloučenou poslankyni z VV Kristýnu Kočí. "Děláme vládu i s těmi, kteří skandáy mají. Nejsou to bílé holubice," dodal Kalousek.

Personální změny nepochybně budou

Ministr financí pouze naznačil, že koaliční partneři musí posílit nechanismy, aby si navzájem důvěřovali. "Nepochybně dojde k personálním změnám," řekl ministr financí.

"Rozumím tomu, že pan prezident je znechucen ze stavu současné politiky. Doufám, že předsedové stran budou schopni prezidentovi říci, že budou pokračovat v programovém prohlášení vlády," reagoval Kalousek na slova prezidenta Klause. Ten si pozval na čtvrtek ráno předsedy ODS, TOP 09 a VV.

Podrobněji:
Klause už politici štvou. Pozval si je na kobereček na Hrad

Kalousek se také pozastavil nad požadavkem, aby TOP 09 obětovala nějakého ministra. "TOP 09 je jediná koaliční strana, která nemá skandály. Proto není důvod k personálním změnám," zdůraznil Kalousek.

Šéf státní kasy vysvětlil, že je třeba přesvědčit veřejnost, že ABL neinfiltrovala do státní správy. "Řešení ještě nemáme, neztrácím naději, že řešení během této noci nalezneme," zopakoval Kalousek.

Psali jsme:
Nečas hodlá vyhovět VV: Kalouskovy dny jsou sečtené. Kalousek to popřel
Hájek: Je-li nahrávka autentická, je to na demisi vlády. Klaus se naštval
Klaus: Dnešní události přesáhly jakoukoliv tolerovatelnou hranici

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…