Zaorálek: Máme pochyby, že se hledají východiska. Hlasování o nedůvěře bude

14.04.2011 13:30

Místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek je jak jednáním koalice včera večer, tak dopolední schůzkou na Pražském hradě u prezidenta Václava Klause roztrpčen. Když jsou totiž výsledky schůzek tajné, tak jsou podle něj pochyby v tom, že se vůbec hledají východiska z krize.

Zaorálek: Máme pochyby, že se hledají východiska. Hlasování o nedůvěře bude

„Ani dnes se nedozvídáme ten výsledek. To ale nemají být tajná jednání, měla by být veřejná. Mohu tak mít pochyby, že se hledají východiska z krize, a ani nevím, v jaké krizi momentálně koalice je. Strany by měly reagovat na to, co se odhaluje, jak to vypadá.  Místo toho mlčí, a tady si můžu myslet, že se staví nějaké Potěmkinovy vesnice, nevíme ani, jestli chtějí něco smysluplného udělat," řekl Zaorálek v rozhovoru pro Českou televizi.

Podle něj za takových podmínek skutečně sociální demokracie necouvne z hlasování o nedůvěře vládě. „To, co se tady děje, ta hloubka problémů, to je fakt, aby vláda předstoupila před sněmovnu a o tu důvěru požádala. Pokud to neudělá sama, tak to uděláme my. Klub ČSSD se na tom dohodne zítra," dodal Zaorálek s tím, že hlasování o nedůvěře by se tak mohlo konat do 14 dní.  

Na Pražském hradě přijal dnes hodinu před polednem prezident Václav Klaus předsedy tří koaličních stran, aby s nimi jednal o budoucnosti vlády. Po schůzce, která trvala jen tři čtvrtě hodiny, se představitelé vládní koalice dohodli, že se sejdou na dalším jednání v Kramářově vile. Schůzka právě probíhá.

Po setkání s Klausem ale nikdo neuvedl, jaký je prozatimní výsledek. Chystá se nějaká dohoda? To nikdo neví. Prezident Klaus ale později v rozhovoru pro Českou televizi řekl, že byl se setkáním spokojen.

SLEDUJEME téma vládní krize

"Ta schůzka skončila pozitivně, byl jsem ubezpečen všemi předsedy stran, že jsou i nadále připraveni pracovat na půdorysu koalice. Já jsem naopak řekl, že každa strana nyní musí ustoupit a snížit mediální ataky. Teď je situace taková,  že se budou strany dohadovat o tom, jak ta smlouva a dohoda bude vypadat, včetně personálních otázek," řekl Klaus pro ČT24.

K věci:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…