John: Je i varianta, že bychom měli pět ministerstev

14.04.2011 15:40

Předseda strany Věcí veřejných Radek John v rozhovoru pro Českou televizi zmínil, že koaliční vyjednavači dokonce rozjeli variantu, že by VV mohly mít pět ministerstev místo čtyř. „Jenže to není varianta, kterou bychom my podporovali,“ poznamenal k tomu John. Uvedl však, že již v pondělí bude známý hmatatelný výsledek koaličních jednání.

John: Je i varianta, že bychom měli pět ministerstev

Předseda VV Radek John v rozhovoru pro Českou televizi naznačil, že se během pátku a hlavně o víkendu mohou rozvinout další kauzy a objevit další nahrávky. „Já ale doufám že je této hry konec," zmínil k tomu. Ten víkend si ale strana bere na rozmyšlenou prý i proto, že se dokonce může objevit sedmá a osmá varianta řešení koaliční krize, tedy nikoliv sedm, na kterých se koaliční K12 dohodla podle premiéra Petra Nečase.

Více:

„Ty personální otázky ve vládě jsme na K12 neřešili. Jednání bylo o tom, jakou roli VV ve vládě mají mít a aby ten boj proti korupci byl důsledný," řekl dále pro televizi John.

Podle něj nejde v jednání ani o jména a ani o místa, ale o to, aby personální obsazení resortu mohlo naplnit program VV.

SLEDUJEME téma vládní krize

„Ve chvíli, kdy poslanecký klub VV schválí některou z variant, tak půjdeme za koaličními partnery a rozetneme to, abychom mohli dát občanům jasný signál," zmínil dále John.

„Do pondělí nám ale vychladnout hlavy a vyjdou na světlo možná další skutečnosti," podotkl dále trochu tajemně. Podle něj celá aféra kolem Véček zřejmě stále nekončí.

Neslušnými slovy a "termíny" neslyšel nikoho jiného mluvit než Kočí

John se také krátce vyjádřil k nové nahrávce Kristýny Kočí, která se včera objevila ne serveru Týden.cz.  Podle něj bude ještě mnoho reakcí „na tento neuvěřitelně cynický projev." Její názory jsou podle Johna „strašlivá" a „používá termíny, kterými neslyšel nikoho jiného mluvit než jí."

Více:

Prezident Václav Klaus pozval ke čtvrtečnímu jednání na Hrad předsedy tří koaličních stran. Podle jednoho z účastníků, premiéra Petra Nečase, nebylo hlavním tématem přijetí, či nepřijetí demisí ministrů, ale obecné řešení stávající situace v koalici.

Podle premiéra měla schůzka pozitivní dopad a byla konstruktivní. Zároveň ale dodal, že nikdo nějakým způsobem jednání neukončil a že k dohodě je ještě pořádný kus cesty a práce.

„Považuji za samozřejmé, že v případě že bude pokračovat tato vláda, tak že proběhne nějaké hlasování o důvěře. Vláda podobným krokem bude muset projít," řekl Nečas.

Klaus ale byl s jednáním spokojen. „Ta schůzka skončila pozitivně, byl jsem ubezpečen všemi předsedy stran, že jsou i nadále připraveni pracovat na půdorysu koalice. Já jsem naopak řekl, že každa strana nyní musí ustoupit a snížit mediální ataky. Teď je situace taková,  že se budou strany dohadovat o tom, jak ta smlouva a dohoda bude vypadat, včetně personálních otázek," řekl Klaus.

Pozdějji se sešli koaliční partneři na schůzce K12. V tomto formátu budou pokračovat v jednání i v pondělí.

Související:

K věci:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Věřit Rakušanovi Vrbětice? Politiky ani policie nepřesvědčila

20:00 Věřit Rakušanovi Vrbětice? Politiky ani policie nepřesvědčila

Konec vyšetřování vrbětického výbuchu, ke kterému došlo před deseti lety. Stojí za tím Rusko, ale ni…