Nejsem zpátky ve hře, popřel rozpovídanou Kočí Drobil

14.04.2011 23:40

Kristýny Kočí v tajné nahrávce hovoří o údajném návratu exministra životního prostředí Pavla Drobila "do hry". Politik ale v ČT vše důrazně popřel. Jeho nejčastější odpovědí bylo, že by se měl moderátor pořadu ptát spíše Kočí než jeho. Odvolával se také na argument, že byl v inkriminovaném čase v zahraničí.

Nejsem zpátky ve hře, popřel rozpovídanou Kočí Drobil

Pavel Drobil, ministr životního porstředí, který po aféře kolem Michálkovy nahrávky ze svého postu odešel, se podle slov, která padla na zveřejněné nahrávce hlasu Kristýny Kočí, prý opět vrací na politické výsluní.

"To nemůžu komentovat, o tom, že bych se někam vracel, nic nevím. Necítím se být ve hrách, o kterých tu mluvíte, nějakým aktérem. Pokud se ptáte mě, co znamená být zpátky, tak musíte dotazy směřovat na Kristýnu Kočí. Já jsem tu nahrávku celou neslyšel, nepořizoval ji, nemohu ani posoudit, do jaké míry je pravá..." uvedl Drobil.


Dodal, že v době, kdy vládní krize začala v Česku bobtnat, byl v zahraničí. "Měl jsem tedy možnost pozorovat ty události s odstupem několika tisíc kilometrů. Vracel jsem se až v neděli. A musím říct, že hned v neděli mi volal poslanec Svoják, že prý existuje nějaká nahrávka," popsal v pořadu ČT Drobil. Ten je přesvědčen o tom, že nahrávka nepřišla na svět až ve středu, ale že kolovala a byla doručena všem politickým elitám v Česku už během víkendu. "Důvod je zřejmý, měla ovlivnit jejich názory a rozhodování," myslí si Drobil.

Čtěte také:


Na přímý dotaz Jakuba Železného, zda si s Kristýnou Kočí tyká, Drobil odpověděl souhlasně. "Ano, tykáme si, známe se již z předvolebních kampaní. Náš vztah bych nazval jako přátelsky kolegiální," řekl exministr. Podotkl, že stejně vnímá vztah s poslankyní i nyní - i když s ní o nahrávce dosud nemluvil. "Věřím, že si určitě najdeme čas si sednout a všechno vysvětlit," přiznal.

Podle vyjádření Drobila je prý obsah nahrávky naprosto irelevantní, vzhledem k tomu, co se teď děje. Vyloučil však to, že by mohl mít někdo ze špiček ODS na aféře podíl. "To si spíš vyřizují mezi sebou účty samotné Věci veřejné," uzavřel Pavel Drobil.

Paroubek stále vidí Haška v úklonu před Nečasem

Druhým hostem pořadu byl exšéf sociálních demokratů a poslanec Jiří Paroubek. Ten mimo jiné v odpovědi na otázku, proč ho jeho spolustraníci podezírají z názorových veletočů ohledně důvěry vládě, připomněl, že "stále vidí Michala Haška v předklonu před premiérem Nečasem s naplněným košíkem v ruce." Poté, co mu Jakub Železný připomněl, že to však mělo svůj význam, poněvadž Hašek takto předával za všechny české a moravské hejtmany Nečasovi prezent, Paroubek již dále záležitost nerozebíral. Uvedl jen, že každý má právo vyjádřit svůj názor a jako příklad si "šťouchl" do prezidenta Václava Klause a jeho pera.

Související: Klausovo pero je známé už i v Británii. Prý je kleptoman 


Paroubek však zdůraznil i to, že nechápe, čím mohl podezření z názorových veletočů způsobit. "Myslím, že v dané situaci je hlasování o důvěře vládě nejmoudřejším řešením. Alespoň se bude hned vědět, na čem jsme," uzavřel.


Čtěte také: Proč jsem to po volbách složil? Kvůli VV a Bártovi, doznal Paroubek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe, olb

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zhrození nad Pavlem: Kdo mu psal projev? Přednesl argumenty proti angažmá ČR v aliancích

20:11 Zhrození nad Pavlem: Kdo mu psal projev? Přednesl argumenty proti angažmá ČR v aliancích

Při pietním aktu na Vítkově podle publicisty a novináře Petra Žantovského prezident Petr Pavel zapom…