Obhajobu Kočí v Událostech ČT24 sledoval rekordní počet diváků

15.04.2011 11:52

Až neuvěřitelné skutečnosti provázející dění na domácí politické scéně zatím veřejnost neodrazují od toho, aby ho sledovala. Ba spíše naopak. V předchozích dvou dnech dva pořady ČT24 docílily rekordních čísel, když se v nich jako hosté objevili Kristýna Kočí a Vít Bárta.

Obhajobu Kočí v Událostech ČT24 sledoval rekordní počet diváků

Jedním z pořadů, které nejvíce odrážejí klid či ruch na české politické scéně, jsou bezesporu Události komentáře, které ČT24 vysílá každý všední den od 22 hodin. Nejmenší sledovanost bývá v pátek, kdy se dívá i jen polovina počtu diváků z ostatních dnů. Minulý pátek, kdy podal Vít Bárta demisi na funkci ministra dopravy a premiér Petr Nečas se rozhodl odvolat další dva ministry za VV, se však dívalo 195 tisíc diváků, což překonává průměrná čísla ostatních dnů.

Co je to však proti tomu, když si pusu na špacír pustí šestadvacetiletá blonďatá politička, nechá se při tom nahrávat a pak se přijde obhajovat do televizního studia. To se pak dá tušit, že takovýto pořad asi u své průměrné sledovanosti nezůstane. Bývalá předsedkyně poslaneckého klubu Věcí veřejných Kristýna Kočí, o níž je řeč, mu tak přispěla k rekordnímu počtu diváků.

Bárta trumfnul v Hyde parku i Kalouska

Z dat ATO - Mediaresearch, která pro ParlamentníListy.cz zpracovala MÉDEA, a.s. ve spolupráci s MÉDEA RESEARCH, k.s. vyplývá, že středeční Události, komentáře na ČT24 si nenechalo ujít 326 tisíc diváků. Přitom už překonání hranice 200 tisíc diváků je pro tento typ a dobu vysílání pořadu málo obvyklé. Podíl na sledovanosti dosáhl 11,92 procenta, tedy téměř každý osmý divák u obrazovek dal v tuto noční dobu přednost vysvětlování Kočí před čímkoli jiným.

Sledovanosti České televize významně přispěl o den později i Vít Bárta, bývalý stranický kolega Kočí. Ten ve čtvrtečním Hyde parku, který vysílá ČT24 od 20 hodin, přilákal více než čtvrt milionu diváků. Před měsícem se prostřednictvím pořadu chtělo s ministrem financí Miroslavem Kalouskem setkat tehdy rekordních 209 tisíc diváků, Bárta nyní zajímal ještě o čtvrtinu lidí více.

K věci:

Na Kalouska byl v Hyde parku zvědav rekordní počet diváků 

Je na čase vás vymlátit, křičel divák na Kalouska. Ten se chtěl napít 

Parkanová se v ČT topila v rozpacích. Nejsem schopna špinavosti, hájila se 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …