Nervózní Tluchoř: John musí skončit. Vypíchněte mi oči, směje se John

15.04.2011 14:37

AKTUALIZOVÁNO Šéf poslaneckého klubu ODS Tluchoř obvinil Radka Johna z toho, že zneužívá své ministerstvo a policii ke sledování ústavních činitelů. Ten tvrdí, že pouze čtě maily.

Nervózní Tluchoř: John musí skončit. Vypíchněte mi oči, směje se John

Předseda poslaneckého klubu občanských demokratů Petr Tluchoř velmi roztřeseně vystoupil před novináře a oznámil, že očekává to, že bude Radek John z Věcí veřejných neprodleně odvolán z funkce ministra vnitra.

Důvod k jeho požadavku prý způsobil fakt, kdy byl Tluchoř informován o tom, že John ví od jistého policisty o jeho schůzkách s Kristýnou Kočí. To pokládá za hrubé zneužití policie.

John ale s kritikou Tluchoře nesouhlasí. "Já jsem hlavně šokován, že Petr Tluchoř udělá takovouto tiskovku, i když je mu jasné, že národ se dozví, jak to bylo, to znamená, že se dozví, že národu lhal," reagoval bezprostředně po prohlášení předsedy klubu ODS pro ParlamentníListy.cz John.

Podle informací ParlamentníchListů.cz o tiskové konferenci Tluchoře vedení ODS vůbec nevědělo.

Podrobněji:
Torpéduje dohodu, zlobí se John na Tluchoře: Randil s Kočí a teď lže
Zvláštní tiskovka. Tluchoř na ní byl sám. ODS o ní nevěděla

Tluchoř vyjádřil také podezření, že došlo a dochází k různým trestným činům - pokud jsou sledováni a nahráváni politici. "To je nepřijatelné, proto vyzývám prezidenta Václava Klause, aby okamžitě reagoval na premiérův návrh na odvolání Radka Johna z postu ministra vnitra," uvedl viditelně nervózní Petr Tluchoř.

Doplnil, že svá podezření předává orgánům činným ve vyšetřování a trestním řízení k tomu, aby se jim věnovaly."To, aby se někde na veřejnosti neustále objevovaly nahrávky ze soukromého života, je pro demokracii nepřípustné," uvedl dále Tluchoř.

Čtěte také:
Kauza Kočí: To by byl vrchol. V médiích kolují intimnosti

Podle Petra Tluchoře působení Radka Johna v jeho dosavadním resortu prý ohrožuje stabilitu země. John měl totiž, jak prý Tluchoř zjistil, podrobné informace o jeho schůzkách s bývalou šéfkou poslaneckého klubu VV Kristýnou Kočí. Na jednání K12 prý pak dokonce samotný John připustil, že informace o schůzce získal od policisty.

SLEDUJEME témata nahrávka Kočí a vládní krize

Při dotazech, které dále ještě na mítingu padly, však Tluchoř odmítl komentovat jakékoli výroky o někom z jeho okolí, které se v posledních dnech různě vyrojily - většinou právě v souvislosti s tajně pořízenými nahrávkami.

"Zásadně nekomentuji výroky o někom, ani v novinách a ani na nahrávkách," řekl značně rozrušený Tluchoř.

John: Mám si vypíchnout oči, abych nemohl číst emaily?  

Radek John okamžitě na vyjádření Petra Tluchoře v ČT zareagoval. "Na ministerstvu vnitra mám zřízenou speciální emailovou schránku, na kterou mně může kdokoli poslat nějaké připomínky k našemu rezortu. Chodí mně tam stovky emailů, a tak je čtu. Mám si snad vypíchnout oči, abych je neviděl?! Nebudu chluchý ani slepý, číst je budu dál. A právě v jednom z nich jsem byl o schůzkách Petra Tluchoře a Kristýny Kočí ve sněmovně informován," uvedl ministr vnitra John.

Popsal také co ve zmiňovaném emailu bylo uvedeno - totiž že jistý policista měl potřebu tuto věc nahlásit. "Napsal tam, že je člověkem, který má rád spravedlnost a objektivitu. A dodal, že ta naše Kočí se schází s Tluchořem. Ze začátku je prý považovali místní policisté za milenecký pár, až později začalo být zřejmé, že důvody schůzek mají asi jinou motivaci. Podepsáno to bylo policistou ze sněmovny, který zdůraznil, že má smysl pro spravedlnost, i přesto, že není právě dobře placeným policistou," uvedl John.

Připomněl ještě, že i jiným kolegům - např. Kateřině Klasnové - chodí také řada emailů, v kterých lidé upozorňují na podezřelá přátelská setkání některých politiků, u kterých je jejich blízký vztah překvapující.K situaci se vyjádřil i policejní prezident Petr Lessy. Odmítl jednoznačně jakékoli zneužití pravomoci policistů.

Nečas: Jen iniciativní blb

Premiér a předseda ODS Petr Načes doufá, že nejde o systémové zneužití policie, ale spíše iniciativu ojedinělého policejního blba. "Myslím, že to byla akce pouze jednoho iniciativního blba," řekl Nečas po jednání vedení ODS. Strana nadále podporuje trojkoaliční projekt.

Psali jsme:
Kočí šokuje: "Klaus se posere. Podpoří mě Havel."

Foto: Zbyněk Pecák

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…