Hrátky s ČSSD jsou dokladem boje uvnitř ODS, soudí Gazdík

15.04.2011 15:50

Podle šéfa poslanců TOP 09 Petra Gazdíka jsou diskuze o koalici ODS a TOP 09 podporované ČSSD pouze dokladem bojů uvnitř občanské demokracie.

Hrátky s ČSSD jsou dokladem boje uvnitř ODS, soudí Gazdík

Ve hře ohledně řešení současné vládní krize je i možnost vytvoření menšinvé vlády TOP 09 a ODS s podporou ČSSD. Tato varianta se však ale TOpce příliš nelíbí.

Podle šéfa jejího poslaneckého klubu Petra Gazdíka se navíd nejedná o nápad celé ODS, ale pouze jednoho z místopředsedů občanských demokratů, Pavla Blažka. Ten je prý navíc často v rozepřích  právě s Nečasem.

Více o tématu vládní krize

„Vyjádření místopředsedy ODS Blažka chápeme jako vnitrostranický boj v ODS, než jako řešení vládní krize," řekl deníku Právo Gazdík. Jednání s ČSSD se ale nebrání - v případě,  že selžou vyjednávání o vládě ODS, TOP 09 a Věcí veřejných. Na menšinovou vládu s podporou ČSSD ale příliš nevěří.

Gazdík: Důležité jsou reformy

„Aritmeticky by to sedělo, ale nevím, jak by to sedělo programově. Naše strana půjde pouze do takové vlády, která nám umožní prosazovat naše programové priority. Jako jsou reforma důchodového systému, zdravotnictví, rozpočtového určení daní či daně za příjmu. Tady jsme ale v přímém rozporu s programem ČSSD," uvedl Gazdík.

Dodal také, že členové jeho strany určitě nebudou chtít být v udržovací vládě, jen kvůli tomu, aby si udrželi ministerské posty.

Čtěte také:

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…