John: Za Kočí jsem se koaličním partnerům omluvil

16.04.2011 10:06

Za angažování Kristýny Kočí jsem se koaličním partnerům omluvil, říká ministr vnitra John v sobotním rozhovoru pro deník Právo. Aktivity Kristýny Kočí směrem k ODS a šéfovi jejich poslanců Tluchořovi má údajně VV dokonale zmapovanou. Poslankyni však nehlídala ABL, ale sami občané, tvrdí v rozhovoru šéf VV.

John: Za Kočí jsem se koaličním partnerům omluvil

Mediální hvězdou končícího týdne, či spíše kometou značící zkázu, se stala mladá ambiciózní poslankyně a dnes již bývalá programová ředitelka strany VV Kristýna Kočí. V dřívějších rozhovorech jedna z nejoddanějších obdivovatelek Radka Johna i "Vítka" Bárty však podle VV pod rouškou loajality chystala vnitrostranický puč za asistence svého protějšku z ODS, Petra Tluchoře.

Poté, co Kočí sama sebe usvědčila z přípravy Bártovy politické popravy (přičemž prokázala trestuhodnou neznalost matematiky při pokusu spočítat délku svého poslaneckého mandátu), chovají se oba aktéři odlišně. Zatímco Kočí již několik dní mlčí a není vidět, Tluchoř hovoří o trestuhodném zneužívání policie ministrem vnitra Johnem. Zda Johnova práce na vnitru zaslouží trest či naopak medaili za zásluhy snad ukáže budoucnost, ministr se ale v rozhovoru brání tomu, že by policisty použil ke sledování páru složeného z předsedů koaličních poslaneckých klubů.

Napsali jsme:
Bulvár jde po Kristýně Kočí. Sympatická vláda, brání jí Uzel
Kauza Kočí: To by byl vrchol. V médiích kolují intimnosti
Kočí jako Sabina. Zrádce národa. Zmiz ze sněmovny, množí se hlasy

Tluchoř lže a Pražané informují

"Je to nehorázná lež. Pan Tluchoř připravoval puč ve VV a chtěl je rozbít s pomocí Kristýny Kočí. Teď, když se mu to nepodařilo, tak pomocí lží se snaží, abychom se obtížněji dohodli," říká John pro Právo. Vyjadřuje lítost nad osudem policisty, který měl na jeho veřejný ministerský mail zaslat informaci o schůzkách Tluchoře s jeho poslankyní. Informace o pohybu Kočí a Tluchoře prý ale nepřicházejí jen od nespokojených policistů. "Z Prahy přicházejí stovky informací o tom, kde a jak se Kočí scházela s Tluchořem. Kateřina Klasnová dostala mail ood zaměstnankyně luxusní restaurace v Praze 5, který potvrdil, že se vní Kočí scházela s Tluchořem po mnoho večerů," říká John v rozhovoru.

SLEDUJEME téma navrávka Kočí
Záznam tajné nahrávky Kristýny Kočí

Milenci? Ani omylem

O skutečném důvodu schůzek Kočí s Tluchořem prý VV nepochybovaly ani chvilku, říká John, čímž naznačuje, že strana o chystaném puči vědět musela. "My už máme tolik zdrojů, které hovoří o puči, že toto je zdroj číslo x. Naše informace o puči jsou naprosto přesné. Kočí verbovala lidi, snažila se přetahovat poslance," vysvětluje John, proč informaci sněmovního policisty od počátku nebral na lehkou váhu.

Za angažmá mladé poslankyně v týmu VV, respektive za to, že ji strana neprokoukla už dříve, se prý omluvil koaličním partnerům. To je minimálně v případě ODS na místě, Kočí totiž na nahrávce popisuje utajené praktiky použité při odstřelu VV s přesvědčivostí, za jakou by se nemusela stydět ani novinářská legenda typu Jaroslava Kmenty.

"Pro nás byla člověkem se zkušenostmi z politiky, podílela se na programu VV a byla nesmírně ctižádostivá. Opravdu jsme neodhalili, že je naprosto bez páteře a bez skrupulí," dodává na adresu své bývalé obdivovatelky a kolegyně z vyjednávacího týmu K9 Radek John.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Mašek

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…