Mediální svinstvo, brání se Drobil nařčení z luxusního bydlení

17.04.2011 11:06

Exministr životního prostředí a poslanec ODS Pavel Drobil se ohradil proti způsobu, jakým o jeho pražském bytě informovalo Aktuálně.cz. To v zásadě tvrdí, že jde o přepychový byt a naznačuje, že zde měl Drobil i blízko ke Kristýně Kočí.

Mediální svinstvo, brání se Drobil nařčení z luxusního bydlení

„Já vám řeknu jak to bylo. Jelikož mám manželku a dvě děti, potřeboval jsem rozlohou větší byt, aby sem za mnou z Ostravy mohly aspoň jednou za měsíc přijet a abychom mohli být pohromadě. Nejde tam o žádný luxus, obyčejný sektorový nábytek, ručníky mi tam opravdu nikdo nepere," řekl ParlamentnímListům.cz Drobil.

Drobil s Kočí bydlí v ministerském domě, velmi zaujalo server

Proč si média vybírají zrovna Drobila?

„Nemohu si pomoct, ale tohle je svinstvo. Ptám si, proč si v médiích znovu vybírá někdo mě. Dovedu si představit, že řada poslanců má mnohem lepší bydlení než já. Proč se tady útočí na mě? Já jsem nic nezákonného neprovedl. A Kristýna Kočí? Tu jsem tam potkal jednou na schodech. Já v tom bytě bydlím od září. Kočí se dle svých slov přestěhovala někdy před dvěma měsíci. To jsem zločinec, že mám byt v Praze jako ostatní mimopražští poslanci? Proč některá média nepíší o nich?" dodal Drobil.

K tématu:
Kočí zřejmě neví, jaký má plat a kolik platí za nájem
Nejsem zpátky ve hře, popřel rozpovídanou Kočí Drobil
Véčkaři nemohou Kočí ani cítit. Peake ji nechá ve sněmovně přesadit

Dnes je podle mluvčí mimisterstva pro místní rozvoj Jany Jabůrkové v bytech standardně vybavená kuchyň a koupelna na úrovni devadesátých let. Kromě dvou poslanců mají státní byty v Salvátorské ulici ještě dalšího nájemníka - náměstka ministra pro místní rozvoj Michala Koláčka. Všichni podle mluvčí ministerstva Jany Jabůrkové platí měsíční nájem 17 tisíc korun. Poslední byt je prázdný.

Aktuálně.cz tvrdí, že si Drobil a Kočí užívají státem zaplacený luxus. Avšak o rekonstrukci nerozhodoval nikdo z nich. Navíc je zde běžný sektorový nábytek. Je běžné, že mimopražští poslanci dostávají od sněmovny v Praze k dispozici byty. Drobil ani Kočí v tomto nejsou žádnou výjimkou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…