Nejméně populární hlavou kraje je primátor Svoboda. Překonal Ratha

17.04.2011 14:37

Dlouhodobě nejméně populární hejtman David Rath (ČSSD), který stojí v čele Středočeského kraje, má v negativním hodnocení konkurenta. Stal se jím pražský primátor Bohuslav Svoboda.

Nejméně populární hlavou kraje je primátor Svoboda. Překonal Ratha

Podle aktuálního výzkumu společnosti SANEP je v současnosti nejlépe hodnoceným hejtmanem Josef Novotný, který stojí v čele Karlovarského kraje. 

Naopak nejhůře hodnoceným je primátor Hlavního města Prahy Bohuslav Svoboda, který na konci pomyslného žebříčku hodnocení čelných představitelů krajů a Hl. města Prahy nahradil hejtmana Středočeského kraje Davida Ratha.

Celá zpráva SANEP ZDE

Svoboda pyká za koalici 

Bohuslav Svoboda tak v očích Pražanů podle agentury SANEP zřejmě doplácí na uzavření velké koalice ODS a ČSSD na pražském magistrátu. S činností Davida Ratha však nejsou obyvatelé středních Čech ani nadále ve většině spokojeni, neboť se umístil na místě předposledním.


Rath osočil starostku Roztok neprávem, máme důkaz 


Po Jiřím Novotném jsou podle výzkumu lidé nejvíce spokojeni s jihomoravským hejtmanem Michalem Haškem.

Bronzový je Eichler 

Třetí příčka patří Stanislavu Eichlerovi (ČSSD), který je v čele Libereckého kraje. Oproti hodnocení ze září loňského roku se z prvního místa propadl až na osmou příčku jihočeský hejtman Jiří Zimola, který je spojován s kauzou týkající se podezřelého přerozdělování evropských dotací.

Internetový výzkum společnosti SANEP byl ve dnech 1. - 31. března 2011 proveden na reprezentativním vzorku 30.493 dotázaných ve věkové kategorii 18-69 let. Celkově se jej zúčastnilo v rámci panelu 200 tisíc registrovaných uživatelů 71.728 dotázaných. Reprezentativní vzorek byl vybrán metodou kvótního výběru. Statistická chyba u uvedené skupiny obyvatel se pohybuje kolem +- 1,5 procentního bodu.

Více k výzkumům: SANEP 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…