Havlovo Odcházení sešup nezastavilo. V žebříčku je až patnácté

19.04.2011 13:42

Ani čtvrtý týden promítání snímku Odcházení, režijního debutu dramatika a exprezidenta Václava Havla, nic nezměnilo na odhadech producentů hned po prvním týdnu, že s návštěvností filmu to moc slavné nebude. Dosud se na něj přišlo podívat přes 35 tisíc diváků.

Havlovo Odcházení sešup nezastavilo. V žebříčku je až patnácté

Nejaktuálnější údaje Unie filmových distributorů prozrazují, že režijní počin Václava Havla Odcházení příliš netáhl ani ve svém čtvrtém týdnu promítání. Ukázalo se, že během tohoto období si na film našly do kin cestu jen tři tisícovky diváků. Jejich přičiněním se počet návštěvníků od premiéry 24. března do neděle 17. dubna navýšil na 35 270 diváků.

V žebříčku návštěvnosti českých kin se film oproti předchozímu týdnu propadl z osmého na patnácté místo, což se pochopitelně podepsalo i na nižších tržbách. Na vstupném se v minulém týdnu vybralo necelých 400 tisíc korun, což dává v součtu od začátku promítání částku 3,76 milionu korun. Rozpočet Havlova režijního debutu činil přibližně 44 milionů korun.

Na vstupném za Odcházení se vybere maximálně sedm milionů

„Pro komerční úspěch každého filmu jsou klíčovým obdobím úvodní týdny. První měsíc vynese filmu víc než polovinu celkových tržeb," prozradil pro ParlamentníListy.cz Petr Jákl, jehož režijní, scénáristický i producentský debut Kajínek shlédlo jen za „první víkend" 119 602 diváků a na tržbách se vybralo kolem 15,5 milionu korun.

To jsou samozřejmě čísla, jichž nemůže dosáhnout Odcházení ani za celou dobu svého promítání. Dosavadní trend napovídá celkové návštěvnosti kolem 70 tisíc diváků a tržbám do 7 milionů korun. „Srovnání s jakýmkoliv jiným snímkem domácí tvorby bylo od počátku problematické. Odcházení bylo a je jedinečné, a to ve všech ohledech," uvedla pro ParlamentníListy.cz Uljana Donátová, mluvčí projektu.

K věci:

Unikátní snímek. Přesto na Havlovo Odcházení diváci nechodí 

Havel přichází o milion týdně 

Havlův film: Kolik nás stál a kdy se dočkáme 

Odcházení utržilo o víkendu milion a půl. Škodil mu Febiofest

Foto: Zbyněk Pecák

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…