Špičkový detektiv se zastřelil. Bojoval proti praní špinavých peněz

20.04.2011 7:44

Elitní detektiv protikorupční policie Milan Král spáchal sebevraždu. Jak informuje deník Právo, v útvaru, který bojuje kromě korupce i s tou nejzávažnější hospodářskou kriminalitou šéfoval odboru praní špinavých peněz.

Špičkový detektiv se zastřelil. Bojoval proti praní špinavých peněz

V pondělí krátce po jedné hodině odpoledne se podle zjištění deníku Právo zastřelil v parku na pražské Letné elitní detektiv protikorupční policie Milan Král. V útvaru, který bojuje i s tou nejzávažnější kriminalitou, šéfoval odboru praní špinavých peněz. Královo tělo se našlo v parku s prostřelenou hlavou.

„Všechno v tuto chvíli nasvědčuje tomu, že s největší pravděpodobností spáchal sebevraždu," řekl k tomu ředitel protikorupční policie Tomáš Martinec. Dopis na rozloučenou po sobě Král nezanechal a motiv sebevraždy tak jasný není.

Nedávno byl ze své funkce odvolán

Na jím vedeném odboru specializujícím se na vyhledávání praní špinavých peněz a daňových úniků nedávno proběhla kontrola nakládání s penězi ze zvláštního finančního fondu, tedy s prostředky, které mají detektivové k dispozici například na vyplácení svých informátorů. A krátce po kontrole byl Král ze své funkce kvůli podezření z dlouhodobého zneužívání těchto peněz odvolán.

K věci:

Druhá sebevražda u policie. Zastřelila se policistka v Ostravě

Bývalý šéf elitního odboru NSZ spáchal sebevraždu

Foto: sebeobrana.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…