Bárta jako Hitler, Nečas je zbabělec, Kubice ničí životy, glosuje Rath

20.04.2011 19:59

Středočeský hejtman David Rath (ČSSD) si ohledně hodnocení dění v současné vládní koalici servítky rozhodně nebere. Z námitek vůči jejím jednotlivým členům se vypsal na serveru Vaševěc.cz.

Bárta jako Hitler, Nečas je zbabělec, Kubice ničí životy, glosuje Rath

Dění v současné vládní koalici vzbuzuje na čelech členů levice nejednu vrásku. Nad vládními rošádami kroutí hlavou i středočeský hejtman David Rath (ČSSD).

Bártův boj

"Na to co předvádí Petr Nečas jako premiér vlády se fakt už nedá dívat. Zesměšňuje sám sebe v přímém přenosu. Poté, co pochopí, že Bárta s jeho ABL dlouhodobě plánuje jakýsi malý antidemokratický puč, tak razantně vystoupí, že ABL musí pryč z vlády. Bárta stvořil v manažérské řeči svůj „Můj boj" za ovládnutí politiky i byznysu v naší zemi," přirovnal na serveru Vaševěc.cz Rath odstupujícího šéfa dopravy nepřímo k Adolfu Hitlerovi, jehož kniha Mein Kampf, neboli Můj boj se stala pomyslnou biblí fašistického Německa.

SLEDUJEME téma: Vládní krize

Rath prý na pár dnů sice dokonce začal podporovat premiéra Petra Nečase (ODS), záhy ale obrátil.

Nečas bouchl do stolu, pak ho odvaha přešla

"Premiér správně bouchl do stolu a já jsem se mu v duchu omluvil, že jsem až doposud žil v domnění, že je vše jiné než odvážný chlap. Odvaha mu vydržela jen pár dní. Nastalo to poté, co prezident prohlásil, že  Bártův „Můj boj" nečetl, a tak asi neexistuje a všichni by se měli domluvit, aby naše stabilní vláda vydržela alespoň pár dalších měsíců. Petr Nečas tedy začal rekonstruovat svůj kabinet. Jeho snaha předčila všechna očekávání. ABeListé ve vládě zůstávají, najednou premiérovi až zas tak nevadí," zkritizoval vládní personální změny Rath.

"Johnovi se vytvoří zcela zbytečná trafika za nějakých 160 tisíc měsíčně. Jako představitel strany, kde se vyplácejí peníze v obálkách za podporu Bártovi a kde pan Babák žongluje miliony vytaženými z klobouku, se na vicepremiera pro boj s korupcí náramně hodí," sarkasticky Rath zhodnotil Johnovy předpoklady pro výkon nové funkce.

Ničitel Kubice

Za bizarní označil i obsazení Jana Kubiceho na post ministra vnitra. "Tento člověk stál v čele policejního útvaru, který cíleně zničil několika lidem život," zavzpomínal Rath třeba na někdejší náměstkyni ministra pro místní rozvoj Věru Jourovou, která byla pode něj i kvůli Kubicemu - ač nevinná - vsazena do vězení.

Psali jsme:
Klasnová se brání: Kubice je společný kandidát a Paroubek už nevládne
První reakce na Kubiceho: Zvítězil Langer, odporné, fuj

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…