Speciál k dvaceti letům ODS diváky ČT24 neubral

21.04.2011 15:52

Ve středu večer nabídla zpravodajská ČT24 dvouhodinový speciál u příležitosti dvacátého výročí založení ODS. Diváky, kteří jsou v tom čase zvyklí sledovat Hyde park, veřejnoprávní televize neztratila. Dívalo se jich o něco více než jsou obvyklá čísla pravidelného interaktivního pořadu.

Speciál k dvaceti letům ODS diváky ČT24 neubral

V předvečer oslav dvaceti let existence Občanské demokratické strany odvysílala Česká televize na zpravodajské ČT24 dvouhodinový pořad mapující historii nejsilnější pravicové strany u nás. V jeho průběhu se vystřídalo hodně tváří, kteří pro ODS hodně znamenali, ale ani zakladatel Václav Klaus, ani jeho nástupce Mirek Topolánek mezi nimi nebyli.

Českou televizi podle slov moderátora speciálu Jakuba Železného velmi mrzí, že prezidentovi zaměstnanci rozhovor pro pořad neumožnili. Ten tak televizi poskytl jenom jednověté vyjádření. „Přislíbil jsem, že na tomto výročí vystoupím s dlouhým a vážným projevem, není to na jednu větu, vyzobávat z toho něco je zbytečné," uvedl pro ČT Klaus. Topolánek v reakci na pozvání do pořadu prý ČT pouze poslal expresivní sms zprávu ze svého pobytu v ázerbájdžánském Baku.

OBRAZEM ODS slavila

Na shrnutí dvaceti let ODS se dívalo 133 tisíc diváků

Z dat ATO - Mediaresearch, která pro ParlamentníListy.cz zpracovala MÉDEA, a.s. ve spolupráci s MÉDEA RESEARCH, k.s. vyplývá, že se na dvouhodinový speciál k dvaceti letům ODS dívalo 133 tisíc lidí a podíl na sledovanosti byl 3,7 procenta. Dosažená čísla jsou lehce nad obvyklými daty interaktivního Hyde parku, jehož vysílání muselo speciálu ustoupit.

K věci:

ČT připomíná založení ODS. Klaus i Topolánek pozvání odmítli 

ODS je pro mě mrtvá strana, hodnotí její zakladatel 

Pilip, Ruml a mafiáni. Úpadek ODS podle Zemana 

Foto: ceskatelevize.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…