Rada si došlápla na ČT i Primu. Diskriminují prý komunisty

21.04.2011 20:19

Podle Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) poskytuje Česká televize i Prima nevyváženou publicistiku i zpravodajství. Porušují tak prý své povinnosti

Rada si došlápla na ČT i Primu. Diskriminují prý komunisty

Česká televize i Prima podle RRTV produkují nevyváženou publicistiku i zpravodajství. Zástupcům rady se nelibí třeba to, Prima čtyři měsíce nepozvala do diskusního pořadu Partie žádného zástupce KSČM.

Komunisté jako páté kolo u vozu

"Došlo ke zvýhodnění politických stran ODS, ČSSD, TOP 09 a VV oproti páté parlamentní straně KSČM tím, že žádný její zástupce nebyl v průběhu čtyř měsíců vysílání pořadu Partie hostem tohoto politicko-publicistického pořadu," uvedla Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, na které upozornil server iDNES.cz.

Více článků s tématem RRTV

Prima svými kroky podle Rady porušila povinnost zajistit, aby se ve zpravodajských a politicko-publicistických pořadech dodržovaly zásady objektivity a vyváženosti.

Instituce soukromou televizi kritizuje ale i za nevyváženost i v dalších pořadech, třeba v Soukromých dramatech nebo v Krimi plus.

Prima zatím váhá

Prima zatím odmítla vyjádření Rady pro rozhlasové a televizní vysílání zatím komentovat. "Vyčkáme na písemné vyhotovení předmětného rozhodnutí a následně zvážíme další kroky," uvedla pro server iDNES.cz mluvčí Primy Jana Mrákotová.

České televizi rada za porušení objektivity udělila pokutu 50 tisíc korun. A to za informace o výsledcích arbitráže spojené s televizním kanálem TV3. V souvislosti s touto reportáží rada píše o "kusých informacích poskytnutých bez vysvětlujících souvislostí".

Provozovatel se tak dopustil porušení povinnosti, která uložila zajistit, aby ve zpravodajských a politicko-publicistických pořadech bylo dbáno zásad objektivity a vyváženosti," napsala podle serveru Rada.

Dále čtěte:
Štěpánek (ODS): Koncesionářské poplatky jsou neefektivní
Štěpánek (ODS): Dimunovský výsadek na Kavčích horách

Foto: Zbyněk Pecák

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…