Aréna vyjde Sazku prý na 24 miliard. Kořan je v šoku

21.04.2011 23:34

Informace o částce, kterou má Sazka zaplatit za pronájem O2 arény, zástupce firmy, jež je v insolvenci, nemile překvapila.

Aréna vyjde Sazku prý na 24 miliard. Kořan je v šoku

Částka, kterou by měla loterijní společnost Sazka zaplatit za půjčky na stavbu O2 areny, bude totiž v roce 2021 téměř 24 miliard Kč. Na zasedání Českého olympijského výboru to ve čtvrtek oznámil místopředseda představenstva Sazky Roman Ječmínek.

Sledujeme téma Sazka  

Informaci přinesly servery Aktuálně.cz a iDnes.cz. Původní cena byla přitom podle nich zhruba třikrát nižší. Sazka tak se sumou 24 miliard nesouhlasí. 

"Částka 24 miliard za výstavbu O2 areny je nesmyslná a nelze ji v současné době určit. Platí data zveřejněná v minulosti,"  tvrdí Robert Kupka z tiskového oddělení Sazky. Loterijní firma v minulosti vyčíslovala náklady na arenu dokonce na méně než deset miliard korun.

Na stejném fóru jako Ječmínek vystoupil šéf ČSTV, tedy majoritního vlastníka Sazky, Pavel Kořan. Ten Ječmínkovy informace označil za znepokojující a děsivé. Podle serveru Aktuálně.cz dodal, že on sám má jiné. Ječmínek podle něj prezentoval materiál, který nebyl určený veřejnosti.

Kdo to zaplatí, ptá se Ječmínek

"Dohromady náklady na pořízení areny v současné době činí 23,917 miliardy a za touto částkou si stojím," uvedl pro server iDnes.cz Ječmínek. "Nemám tušení, kdo to zaplatí, ale bude se s tím muset poprat ten, kdo se 26. května stane členem věřitelského výboru, který rozhodne o tom, zda se pokusí Sazku postavit na koleje a vlak rozjet," doplnil.

Zůstatková cena O2 areny je podle Ječmínka 2,423 miliardy korun. Na stavbu a financování si Sazka přitom už několikrát půjčovala. Poté, co zjistila, že původní termíny splátek dluhopisů není schopna dodržet. 

Více čtěte:

  • Kalousek si posvítí na Sazku. Posílá do ní kontrolu 
  • Vítkovy pohledávky Sazky převzala PPF. Firma uklidňuje: Výhry vyplácíme
  • Městský soud určil správce pro insolvenční řízení se Sazkou
  • Sazka shání úvěr a vyplácí výhry jen do částky půl milionu
  • Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: jas

    migrační pakt

    Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

    15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

    Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…