Komárek v komentáři: Čeká nás návrat ještěrů do politiky?

23.04.2011 13:58

Můžeme čekat comeback dřívějších rivalů Mirka Topolánka a Jiřího Paroubka na politickou scénu? Nad tím se zamýšlí v sobotním komentáři Martin Komárek. Podle něj by však návrat obou dřívějších předsedů největších politických stran nepřinesl nic nového.

Komárek v komentáři: Čeká nás návrat ještěrů do politiky?

I když se oba politici nemohli v době svého působení většinou shodnout na ničem, v těchto dnech se to konečně podařilo, všímá si komentátor.

"Oba jsou zhrzení a oba touží pomstít se svým nepřátelům," píše Martin Komárek s tím, že proto oba říkají, že je lepší vláda ODS a TOP 09 s tolerancí socialistů, než vláda s Věcmi veřejnými.

"V politice nikdy neříkej nikdy, a tak mají oba muži šanci obnovit Jurský park, protože se ukázalo, že jejich nástupci nejsou vývojově vyšší druh, ale naopak slepou většví vývoje," pokračuje dále ve svém zamyšlení komentátor MfD.

Čtěte také:
 Paroubek udeřil: Půjdu po Vás, Kubice
Topolánek vidí příležitost k návratu k moci, varuje Boris Šťastný


Poukazuje také na to, že z Topolánka je cítit ukřivděnost, z Paroubka zase zášť. Komárek se však drží obrazných přirovnání, a tak Jiřího Paroubka nejdříve nazval Parosaurem, aby ho vzpětí srovnával s Tyranosaurem rexem. "Všechno je špatně, do všeho je třeba se míchat. A tak zachraňuje Slávii, nemůže zapomenout Kubicemu, že ho prý zničil svojí zprávou. Ze všeho, co předvádí, je cítit zášť a nedostatek gentlemanského nadhledu," píše Martin Komárek.

Podle něj má přitom ke stížnostem daleko víc důvodů Mirek Topolánek.

Čtěte také:
 Topolánek se brání svému podílu na krizi. VV přirovnal k vředu
Topolánek to prý přiznal. Politika je ještě větší svinstvo, než čekal

"Když označuje Klause za technologa moci, který se drží na výsluní za každou cenu, je v tom pomstychtivost oprávněná. Klaus vždy otevřeně i skrytě pracoval na tom, aby svému nástupci v čele ODS zatnul tipec," pokračuje v popisu svého pohledu na situaci Komárek. Dodává, že přesto je Topolánek stále o něco velkorysejší než Paroubek.

Psali jsme:
Bárta je horší než opoziční smlouva. Je to sekta, hřměl Topolánek
Topolánek: Věci veřejné se skloňují podle vzoru VV, VB, StB
Paroubek dá čtvrt milionu Slavii Praha. Šmicer dojatě jásá


Topolánek neplive na svého bývalého podřízeného Nečase za to, že se aktivně zúčastnil puče proti němu. Přitom Komárek zdůrazňuje, že Topolánek žádné volby - kromě krajských - neprohrál, ale na zem ho srazila vzpoura vedení ODS. To se totiž obávalo Topolánkovy bohémské obhroublosti a toho, že to přivede stranu do hrobu.

Proto komentátor Martin Komárek usuzuje, že má Topolánek i větší právo radit svým soukmenovcům než Paroubek. Přesto poukazuje na to, že pokud Topolánek varuje před Věcmi veřejnými jakožto nevypočitatelným subjektem, má sice kus pravdy, ale pokud je navíc ounačil také za vřed a virus, svědčí to i u něj o určité zapšklosti. "Ani mimo politiku si své způsoby neopravil," myslí si Martin Komárek.

Čtěte také:
Politologové: Nečas není lídr. Topolánek i Paroubek byli větší střelci 

Komentář uzavírá tím, že evoluční teorie nás učí to, že když dinosaury vystřídali hlodavci, byl to skok vpřed. "Jestliže nyní toposaura a parosaura vystřídaly začasté krysy, není to pokrok, ale ani velký krok zpět. A samozvaní lovci dinosaurů se ukázali ještě horší než dinosauři sami. To ale neznamená, že by se věk obřích plazů měl vrátit," shrnul Komárek v MF DNES.

Dále čtěte:
Bárta chtěl z politiky vysát zakázky? Nic nového, podotýká komentátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…