Bureš (ODS): Důvody pro odvolání Pařízkové - spojení s ABL i manažerské selhání

26.04.2011 6:37

Místostarostka Jana Pařízková (VV) je úzce spojená s bezpečnostní agenturou ABL a navíc manažersky nezvládá svoji funkci.

Bureš (ODS): Důvody pro odvolání Pařízkové - spojení s ABL i manažerské selhání

Proto Klub ODS Praha 1 navrhne na úterním zasedání zastupitelstva Prahy 1 její odvolání. Na její místo by měla nastoupit Jaroslava Janderová (ODS).

„Důvody k odvolání jsou dva. Pařízková byla projektovou manažerkou společnosti ABL - divize D60 - speciální činnosti, která se věnovala sledování politických konkurentů strany Věci veřejné, mimo jiné také politiků Prahy 1. Navíc selhala manažersky, když nezvládla obsazení domu s pečovatelskými byty Benediktská 13 budoucími nájemníky bytů a způsobila tak Praze 1 finanční škodu," uvedl Richard Bureš, místopředseda Klubu ODS v Praze 1.

Přestože kolaudace Benediktské 13 proběhla bez vážnějších výhrad již 20. prosince 2010 a k 31. lednu 2011 byl dům bez omezení uživatelný, byly Radě MČ Praha 1 předloženy návrhy na uzavření několika nájemních smluv až 29. března 2011. „K dnešnímu dni vinou místostarostky Pařízkové vznikla městské části škoda v řádu stovek tisíc korun," uvedl Bureš. Žádný z budoucích nájemců totiž nezačal bytovou jednotku užívat, není placeno nájemné a zároveň nejsou nájemníky hrazeny základní služby spojené s provozováním domu s pečovatelskými službami.

Pařízková by podle návrhu Klubu ODS Praha 1 měla být ve své funkci nahrazena členkou zastupitelstva Jaroslavou Janderovou (ODS), která se oblasti péče o seniory dlouhodobě věnuje především díky svému působení v organizacích pečujících o účastníky 3. odboje a příslušníky PTP. „Jsme přesvědčeni, že Jaroslava Janderová zajistí výkon funkce zástupce starosty pro tuto oblast s nepoměrně větší péčí a profesionální zdatností, než se to dosud dařilo Janě Pařízkové," doplnil Bureš.

Více:
Pařízková (VV): Trendem je démonizovat každého kdo měl něco společného s ABL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

23:08 Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

79. výročí ukončení 2. světové války v Evropě