Velikonoce na webu připomněla pouze ČSSD a Suverenita

25.04.2011 12:01

Nejvýznamnější křesťanský svátek, který je oslavou zmrtvýchvstání Ježíše Krista, na oficiálních webových stránkách zmínila pouze sociální demokracie. A to rovnou bannerem. Ostatní partaje si zřejmě stejně jako zbytek České republiky vzaly volno.

Velikonoce na webu připomněla pouze ČSSD a Suverenita

ODS, Zelení, TOP 09, KDU-ČSL, Věci veřejné a ani komunisté na svých oficiálních webovkách Velikonoce neslaví.

Občanští demokraté nabízí informaci tři dny starého ražení, kdy je jako fotoaktualita publikována schůzka premiéra Nečase a maďarského prezidenta Pála Schmitta. Věci veřejné uveřejnily článek "Den s poslancem Miroslavem Petráněm", v němž mimo jiné stojí: "Na 11. hodinu jsem měl domluvenou schůzku v Hradci Králové, ale dorazil jsem o něco později, protože jsem vyřizoval telefonáty s novináři, kteří ode mě chtěli slyšet názory k vládní krizi a k chystané schůzce všech koaličních partnerů."

Poslední strana vládní koalice, TOP 09, je na tom ze zmíněného trojlístku nejhůř. "Aktualita" pochází z 21. dubna a glosuje odchod bossů odborových organizací z jednání tripartity.


Velikonoce či pascha jsou nejvýznamnější křesťanský svátek, který je oslavou zmrtvýchvstání Ježíše Krista. K tomu podle křesťanské víry došlo třetího dne po jeho ukřižování. Kristovo ukřižování se událo kolem roku 30 či 33 v blízkosti významného židovského svátku pesach, který je památkou vysvobození Izraelitů Mojžíšem z egyptského otroctví.

V západní křesťanské tradici Velikonoce připadají na neděli po prvním jarním úplňku, tedy na měsíc březen či duben. Slovanský název svátku se vztahuje na "velkou noc", v níž byl Kristus vzkříšen.


KSČM na svém oficiálním webu připomíná nové vedení radnice v Berouně a ústy svého předsedy Vojtěcha Filipa říká, že "tato vláda ztratila právo vést naši zemi". O Velikonocích ani čárka. Stejně překvapivě vypadají i webovky KDU-ČSL. Kdo by čekal alespoň u lidovců pár řádek o významném křesťanském svátku, ten by se spletl.

Posledním materiálem je zde text "Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek: „Podepsal jsem petici proti šetření na lidech s postižením. Slušný stát ušetří nejprve na sobě." Byl vydán 20. dubna a od té doby žádná novinka.

Jediné dvě strany, které tak svým návštěvníkům popřály hezké svátky, jsou sociální demokraté a Suverenita. ČSSD na webu zveřejnila jako jediná partaj banner, Suverenita pak "přání všem občanům České republiky".

K tématu:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…