Začne velký úklid, říká o úterním hlasování tajemný Hašek

26.04.2011 6:33

V předvečer hlasování o nedůvěře vládě panuje nervozita jistě nejen v řadách členů vládní koalice, ale i mezi zástupci opozice. S pocity, které má pár hodin před pokusem o svrhnutí vlády, se ParlamentnímListům.cz svěřil první místopředseda ČSSD Michal Hašek.

Začne velký úklid, říká o úterním hlasování tajemný Hašek

Ten se domnívá, že vláda premiéra Petra Nečase (ODS) už definitivně ztratila důvěru občanů. Trafikou pro bývalého šéfa vnitra Radka Johna (VV), ponecháním Alexandra Vondry (ODS) v čele resortu obrany ani "personálním ředitelem ABL" Josefa Dobeše ve vedení školství, ji prý zpět nezíská.

SLEDUJEME témata nahrávka Kočí a vládní krize  

Politika je na dně  

"Česká politika je na pomyslném dně, důvěra lidí je na bodu mrazu a pokračování této frašky v podání Nečasovy vlády může jen nahrát populistickým extrémům s lacinými recepty založenými na pevné ruce osvíceného vůdce. Děkuji, takovou ČR opravdu nechci, začátek velkého úklidu může přijít už zítra,"  komentoval Hašek pro ParlamentníListy.cz aktuální politické dění.

Není na co čekat

V kritice současné politické situace ale pokračoval. "Navíc už teď premiér nahlas říká, že část současných ministrů pracuje špatně a vymění je v červnu. Nač proboha čekat další měsíce? Na další aféry, skandály či omyly vládní koalice, na parodie na reformy, kdy koalice neudrží jednotný názor ani v řádu dnů jako u DPH? Máme čekat na to, zda politik Kubice bude zasahovat do policie, když před 5 lety jako policista významně zasáhl do politiky?"

Hašek tak narážel na tzv. Kubiceho zprávu, která podle zástupců ČSSD i některých politologů před pěti lety výrazně ovlivnila volby. V neprospěch sociální demokracie.

Více čtěte: 

Foto: Hans Štembera 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …