Policie vyšetřuje propagační kampaň Prahy. Vyhmátli Kalouskovi lidé

26.04.2011 10:59

Analytici ministerstva financí našli nesrovnalosti ve financování propagační kampaně Prahy. Bylo kvůli tomu podáno trestní oznámení. Ze sumy na reklamní kampaň (50 milionů), která měla do metropole přilákat zahraniční turisty, se ztratila třetina peněz. Zjistil to server Aktuálně.cz.

Policie vyšetřuje propagační kampaň Prahy. Vyhmátli Kalouskovi lidé

Podle mluvčí policejního prezidia Pavly Kopecké se protikorupční policie zabývá případem od ledna letošního roku. Finanční analytický útvar upozornil na zmizení třetiny peněz zaplacených za zakázku.

Zakázka na zbytečnou kampaň

Zakázku na „Imageovou reklamní kampaň hlavního města Prahy v zahraničí 2010" zadalo hlavní město loni v květnu jedinému uchazeči - firmě Onyx Advertising. Peníze byly původně určeny na reklamu v televizi, na internetu nebo v magazínech leteckých společností. Podobnou kampaň magistrát připravil i rok předtím.

Zakázka se stala terčem kritiky opozice i expertů na cestovní ruch. Podobné akce se prý v minulosti zásadně neprojevily.

Překvapení pro Béma i společnost Onyx

Bývalý pražský primátor Pavel Bém, který v době zadání zakázky vedl magistrát, tvrdí, že o žádných pochybnostech o průběhu kampaně nemá tušení. Podezření odmítá i vítězná firma.

"Svým kolegům v Radě můžete pouze a jenom věřit, že udělají to nejlepší, co umí. Taktéž svým podřízeným. Vlastní hodnocení imageové kampaně jsem neviděl, čili těžko ji mohu seriozně hodnotit a soudit," sdělil Aktuálně.cz poslanec Bém.

„Pakliže jsme byli jediní, tak to velmi překvapilo i nás. My jsme se výběrového řízení zúčastnili na základě veřejné soutěže, která byla dostupná všem," říká za společnost Onyx Advertising Martin Kula.

Finanční analytický útvar se činí

Letos je to už druhý známý případ, kdy ministerstvo financí podalo trestní oznámení kvůli zacházení s veřejnými penězi. V případu Promopro prověřuje policie údajně předraženou zakázku spojenou s českým předsednictvím EU.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…