Nečas účtuje s Tluchořem. Dá mu lekci

26.04.2011 11:42

VÍME PRVNÍ Předseda poslaneckého klubu ODS Petr Tluchoř dnes nepřijde o svojí pozici šéfa klubu. Čeká ho však vážná debata s premiérem Petrem Nečasem. Jak ParlamentníListy.cz informoval jeden z poslanců ODS, řešit chce Nečas zásadní nesoulad mezi sebou a Tluchořem.

Nečas účtuje s Tluchořem. Dá mu lekci

K hlasování o setrvání Petra Tluchoře ve funkci předsedy sněmovního klubu ODS dnes nedojde. Tuto informaci ParlamentnímListům.cz předal přímo z jednání klubu jeden z poslanců strany. Utnul tak spekulace o tom, že kvůli vládní krizi vnitřně rozhádaný klub dnes možná Tluchoře sestřelí.

„Petr Nečas oznámil, že není možný tak zásadní nesoulad mezi premiérem a předsedou klubu a bude s Tluchořem vést mezi čtyřma očima velmi vážnou debatu. Poté před klub předstoupí se svým návrhem řešení," uvedl pro redakci zdroj přímo z jednání poslaneckého klubu ODS.

Tluchoř poštíval, měl své zájmy

Připomeňme, že Tluchoř je považován za jednoho z „architektů" nedávné vládní krize. Toto podezření zesílilo po té, co světlo světa spatřila skrytá nahrávka expředsedkyně poslaneckého klubu Věcí veřejných Kristýny Kočí. Ta v rozhovoru Tluchoře označila za ideového vůdce puče ve Véčkách.

Čtěte také:

O tom, že vládní krize přerostla ve spory uvnitř poslaneckého klubu ODS už ParlamentníListy.cz informovaly. Podle informací redakce od několika členů Výkonné rady ODS to byl právě Tluchoř, který nejvíce tlačil, aby premiér Petr Nečas odvolal ministry Věcí veřejných Radka Johna a Josefa Dobeše.

Plán byl podle těchto informací prostý: Nečas opět vydá ostré prohlášení, ale kvůli nesplnitelnosti ultimáta bude muset, jako tolikrát v historii, ustoupit a najít s Věcmi veřejnými přijatelnější řešení. To v důsledku opět oslabí jeho pozici a bude vypadat jako slabý premiér a předseda, který si nejprve dupne a pak se stáhne.

Cílem byl Nečas

Tluchoř se vyhrocováním vládní krize snažit o to, aby letošní nevolební kongres občanských demokratů byl volebním. Zde by sice Nečas nebyl odvolán, ale bylo by významně změněno vedení ODS tím směrem, že by zde měl právě šéf poslaneckého klubu ODS buď dalšího místopředsedu ze středních Čech nebo jiné sobě blízké osoby. Na minulém kongresu se mu totiž nepodařilo prosadit europoslance Milana Cabrnocha na funkci místopředsedy.

SLEDOVALI jsme téma vládní krize

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ondřej Vaněk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…